sorbet is

Køl af i varmen

Ditte Ingemanns

4-6

Ingredienser

  • 500 g frosne hindbær
  • 4 dl vand
  • 250 g sukker
  • 1 tsk ren vaniljepulver
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide (1 bæger svarer til 1½ æggehvider)

Sådan gør du:

  1. Kom frosne hindbær, vand, sukker og vanilje i en gryde og lad det småkoge i ca. 5-6 minutter ved mediumvarme. Lad blandingen køle helt af og si den, så lagen bliver helt klar. Pisk æggehviderne stive. Hæld lagen på en ismaskine og lad den køre i ca. 10 minutter, hvorefter æggehvide tilsættes, og ismaskinen kører yderligere 20 minutter. Kom isen i en beholder og sæt den i fryseren i ca. 1-2 timer, hvorefter isen er klar til servering.
  2. Energi pr. person: 215 kcal, fedt 5%, protein 3%, kulhydrat 92%
  3. Tip! Har du ikke en ismaskine, så vend æggehvide i lagen, kom isen i en beholder på frost, og rør i isen hver halve time, indtil den er helt frossen.