Kold gulerodssuppe med jomfruhummersalat

Kold gulerodssuppe med jomfruhummersalat

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/bagetid: 1 time
  • Ikke fryse-egnet
  • Suppe:
  • 500 g gulerødder (skiver)
  • 2 skalotteløg (fintsnittet)
  • 2 fed hvidløg (pillede)
  • 10 g frisk ingefær (fintsnittet)
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 usprøjtet citron
  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 5-6 dl kærnemælk eller tynd yoghurt
  • evt. koldt vand
  • Jomfruhummersalat:
  • 200 g rå jomfruhummerhaler
  • 1 spsk jomfruolivenolie
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 lille bundt bredbladet persille

  1. Vend gulerødderne sammen med skalotteløg,hvidløg, ingefær, fintrevet appelsin- og citronskal, salt, peber og olivenolie og læg dem i en bradepande med bagepapir.
  2. Dæk tæt med stanniol ogsæt bradepanden i ovnen.Tænd på 200 graderog lad det bage 1 time. Tag stanniolen af de sidste 10 min. Tjek,at gulerødderne er heltmøre.
  3. Blend det hele sammenmed appelsinsaft ogkærnemælk og smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt evt. koldt vand til passende konsistens.Stil suppen ikøleskab min. 3 timer.
  4. Pil jomfruhummerhalerneog skær dem i 2 cm tykke skiver. Rist dem hurtigt på enpande med olivenolie. Tilsæt hvidløg, salt og peber og hæld det over i en skål til afkøling.Smag til med citronsaft og tilsæt grofthakket persille.
  5. Anret suppen i portionsskåleeller glas ogtop op med jomfruhummersalat.