Kold gulerodssuppe med jomfruhummersalat
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stege/bagetid: 1 time
- Ikke fryse-egnet
- Suppe:
- 500 g gulerødder (skiver)
- 2 skalotteløg (fintsnittet)
- 2 fed hvidløg (pillede)
- 10 g frisk ingefær (fintsnittet)
- 1 usprøjtet appelsin
- 1 usprøjtet citron
- salt og peber
- 1 spsk olivenolie
- 5-6 dl kærnemælk eller tynd yoghurt
- evt. koldt vand
- Jomfruhummersalat:
- 200 g rå jomfruhummerhaler
- 1 spsk jomfruolivenolie
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 1 lille bundt bredbladet persille
- Vend gulerødderne sammen med skalotteløg,hvidløg, ingefær, fintrevet appelsin- og citronskal, salt, peber og olivenolie og læg dem i en bradepande med bagepapir.
- Dæk tæt med stanniol ogsæt bradepanden i ovnen.Tænd på 200 graderog lad det bage 1 time. Tag stanniolen af de sidste 10 min. Tjek,at gulerødderne er heltmøre.
- Blend det hele sammenmed appelsinsaft ogkærnemælk og smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt evt. koldt vand til passende konsistens.Stil suppen ikøleskab min. 3 timer.
- Pil jomfruhummerhalerneog skær dem i 2 cm tykke skiver. Rist dem hurtigt på enpande med olivenolie. Tilsæt hvidløg, salt og peber og hæld det over i en skål til afkøling.Smag til med citronsaft og tilsæt grofthakket persille.
- Anret suppen i portionsskåleeller glas ogtop op med jomfruhummersalat.