Overnight oats: Kold morgenmadsgrød med tørrede æbler
Overnight Oats er den perfekte morgenmad til en travl morgen. Du laver nemlig grøden aftenen før og lader den 'overnatte' i køleskabet. Meget nemmere bliver det ikke.
Overnight oats til 4 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 2 æbler
- 200 g groftvalsede havregryn
- 100 g speltflager
- 7½ dl letmælk
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 dl skyr naturel
- Topping:
- 4 spsk. ristede kokosflager
- 2 spsk. mandler
Sådan laver du havregrød i køleskabet
- 1. Dag 1: Skær æblerne i ultratynde skiver. Læg æbleskiverne på en bageplade med bagepapir, og tør dem i ovnen ved 80 grader i 1½-2 timer, til æblerne er tørre. Lad æblerne afkøle i ovnen. Opbevar æblerne i et glas med tætsluttende låg.
- 2. Kom havregryn og flager i en beholder med låg. Tilsæt mælk og vaniljesukker, og rør rundt. Dæk beholderen med låg, og stil køligt til næste dag.
- 3. Dag 2: Rør grøden lind med skyr, og server med ristede kokosflager, hakkede mandler og tørrede æbler.
- TIP: Er tiden knap, så køb tørrede æbleringe i stedet for at lave dem selv.