Overnight oats med mælk og havregryn

Overnight oats: Kold morgenmadsgrød med tørrede æbler

Overnight Oats er den perfekte morgenmad til en travl morgen. Du laver nemlig grøden aftenen før og lader den 'overnatte' i køleskabet. Meget nemmere bliver det ikke.

Overnight oats til 4 personer

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 2 æbler
  • 200 g groftvalsede havregryn
  • 100 g speltflager
  • 7½ dl letmælk
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl skyr naturel
  • Topping:
  • 4 spsk. ristede kokosflager
  • 2 spsk. mandler

Sådan laver du havregrød i køleskabet

  1. 1. Dag 1: Skær æblerne i ultratynde skiver. Læg æbleskiverne på en bageplade med bagepapir, og tør dem i ovnen ved 80 grader i 1½-2 timer, til æblerne er tørre. Lad æblerne afkøle i ovnen. Opbevar æblerne i et glas med tætsluttende låg.
  2. 2. Kom havregryn og flager i en beholder med låg. Tilsæt mælk og vaniljesukker, og rør rundt. Dæk beholderen med låg, og stil køligt til næste dag.
  3. 3. Dag 2: Rør grøden lind med skyr, og server med ristede kokosflager, hakkede mandler og tørrede æbler.
  4. TIP: Er tiden knap, så køb tørrede æbleringe i stedet for at lave dem selv.