Koldskål med rabarberkompot
Alle elsker koldskål! Her får du en ny måde at servere sommerens forfriskende yndlingsspise på. Denne hjemmelavede koldskål serveres nemlig med en skøn rabarberkompot.
4 personer
Ingredienser
- 1 vaniljestang
- 4 æggeblommer
- ½ dl sukker
- 1 usprøjtet citron
- 1 liter kærnemælk
- 2 dl græsk yoghurt
Rabarberkompot:
- 500 g rabarber
- 175 g rørsukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 dl vand
Sådan gør du:
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer sammen med sukker og vaniljekorn, til det bliver hvidt og skummende.
- Skyl, og riv skallen fint af citronen, og pisk med i æggesnapsen. Tilsæt kærnemælk og græsk yoghurt. Pisk til en ensartet konsistens.
- Sæt koldskålen på køl, så den er helt kold, når den skal serveres.
- Rabarberkompot: Skyl og skræl rabarber, og skær dem i mindre stykker.
- Kom rabarber i en gryde sammen med rørsukker, vaniljesukker og vand. Kog i 8 min., til rabarberne er møre.
- Afkøl rabarberkompotten, så den er helt kold ved servering.
- Server koldskål med rabarberkompot.