Koldskål med rabarberkompot

Koldskål med rabarberkompot

Alle elsker koldskål! Her får du en ny måde at servere sommerens forfriskende yndlingsspise på. Denne hjemmelavede koldskål serveres nemlig med en skøn rabarberkompot.

4 personer

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 4 æggeblommer
  • ½ dl sukker
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 liter kærnemælk
  • 2 dl græsk yoghurt

Rabarberkompot:

  • 500 g rabarber
  • 175 g rørsukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 dl vand

Sådan gør du:

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer sammen med sukker og vaniljekorn, til det bliver hvidt og skummende.
  2. Skyl, og riv skallen fint af citronen, og pisk med i æggesnapsen. Tilsæt kærnemælk og græsk yoghurt. Pisk til en ensartet konsistens.
  3. Sæt koldskålen på køl, så den er helt kold, når den skal serveres.
  4. Rabarberkompot: Skyl og skræl rabarber, og skær dem i mindre stykker.
  5. Kom rabarber i en gryde sammen med rørsukker, vaniljesukker og vand. Kog i 8 min., til rabarberne er møre.
  6. Afkøl rabarberkompotten, så den er helt kold ved servering.
  7. Server koldskål med rabarberkompot.

Tip:

Pynt gerne koldskålen med spiselige blomster – her har vi brugt jomfru i det grønne.