Bedste opskrift koldskål med tykmælk opskrift

Klassisk koldskål med tykmælk

Få opskriften på en nem og hjemmelavet koldskål med tykmælk, samt kærnemælk, citron og vanilje. Har du ekstra æggehvider, kan du lave en lækker marengsskum, som kan serveres i koldskålen. Lav den ved at piske 2 æggehvider med en håndmikser, til de er stive, og pisk herefter cirka 4 spsk. sukker i, fortsæt, til du har en blank og hvid marengs.

4

Ingredienser

Opskrift på koldskål med tykmælk

  • 4-5 æggeblommer
  • ¾ dl sukker
  • ½ l kærnemælk
  • ½ l tykmælk
  • 1 vaniljestang 
  • 1 økologisk citron

  1. Pisk æggeblommerne med sukker, til det får en cremet konsistens.
  2. Pisk kærnemælk, tykmælk, kornene fra en vaniljestang og lidt revet citronskal i.
  3. Smag koldskålen til med citronsaft, samt eventuelt lidt ekstra sukker efter smag og behag.
  4. Server koldskålen med kammerjunker eller friske bær.