Koldskålsdrøm med lakridsflødeskum og nøddesknas
En sød afslutning uden sukker, men med masser af protein fra skyr, der løfter din forbrænding.
4
Ingredienser
- 300 g skyr eller fromage frais
- 2 dl kærnemælk
- 1 bæger, (40 g) pasteuriseret æggeblomme
- saft fra ½ citron
- skallen fra 1 citron
- 1 tsk revet citronskal
- 1 tsk flydende sødemiddel
- ½-1 tsk vaniljepulver
- 150 g jordbær eller hindbær fra frost eller friske (køb lidt ekstra til at pynte med)
- Lakridsflødeskum
- 1 dl fløde (38%)
- 1 knsp kardemomme
- ½ tsk lakridspulver
- Nøddeknas:
- 15 g cashewnødder
- 15 g mandler
- 20 g hørfrø
- 3 spsk Supersød eller sukrin
Sådan laver du koldskål
- Kom fromage frais, kærnemælk, æggeblomme, citronsaft og -skal, flydende sødemiddel, vanilje og friske bær i et litermål. Blend det med en stavblender.
- Pisk fløde, kardemomme og lakridspulver til flødeskum.
- Rist nødder og hørfrø på en tør pande i ca. 3-4 min. Ryst undervejs.
- Tilsæt Supersød og rør rundt til det er smeltet. Lad det køle af på et stykke bagepapir.
- Server desserten i et glas, en skål eller en dyb tallerken. Fordel først koldskålen læg derefter en klat flødeskål ovenpå.
- Top med nøddeknas og evt. et par skiver friske jordbær.