Chokoladeispinde med kokos og hasselnødder
(6 stk.)
Det skal du bruge:
2 dl sødmælk
1½ dl piskefløde
3 pasteuriserede æggeblommer
¾ dl sukker
75 g mørk chokolade 60-70\\%
Dyppelse: 100 g mørk chokolade 60-70\\%, 1 dl revet kokos, hakkede hasselnødder
Sådan gør du:
Bring mælk og fløde i kog. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps, og hæld den varme flødeblanding i lidt ad gangen, mens du pisker. Hæld blandingen tilbage i gryden, og pisk kraftigt, til den bliver tyk og cremet ved 85°. Hæld blandingen i en skål, så den ikke brænder på. Hak chokoladen, kom den i, og rør, til chokoladen er smeltet.
Lad blandingen køle af, rør den færdig i ismaskine, og fyld den i isforme med en engangssprøjtepose. Stil formene i fryseren et par timer. Sæt pinde i, når isen begynder at blive fast, men ikke er frossen. Lad formene stå i fryseren natten over. Tag dem ud, og dyp dem hurtigt i lunkent vand. Tag isene ud, og læg dem på en bakke med smørrebrødspapir.
Sæt bakken i fryseren et øjeblik. Hak chokoladen, og smelt den. Dyp spidsen af isene i chokolade og derpå i kokos og hakkede hasselnødder.