Kotelet & kartoffelsalat
En ægte sommerklassiker serveret med tomatsalat
4
Ingredienser
- 4 svinekoteletter med håndtag a 125 g
- olie til pensling
- salt, groftkværnet peber
- KARTOFFELSALAT:
- 750 g små faste nye, kogte kartofler
- 2 spsk olivenolie
- 3 spsk lys balsamico
- 1 spsk grovkornet dijonsennep
- 1 spsk vand
- havsalt, friskkværnet peber
- 2-3 spsk kapers
- 1 snittet rødløg
- 1 bdt. fintskåret purløg
- TOMATSALAT:
- 500 g grønne og røde tomater
- 2 tsk olivenolie
- 2 fintsnittede forårsløg
- fintskåret purløg eller persille
- 50 g smuldret feta
- 350 g fuldkornsbaguette
Sådan gør du:
- Gnid koteletterne med olie, salt og groftkværnet peber. Grill dem 3-4 min. på hver side afhængig af tykkelse. Pisk olie, skalotteløg, hvidvinseddike, dijonsennep og vand sammen, smag til med sukker, salt og peber. Vend kartofler, kapers, rød- og purløg med dressingen. Skær tomaterne i både og vend dem med olivenolie, salt og peber samt forårsløg og lidt purløg eller persille. Drys med smuldret feta og server de to salater til de grillede koteletter med brød.
- Energi pr. person: 680 kcal, fedt 30%, protein 22%, kulhydrat 48%