Koteletter i fad med urter

Koteletter i fad med urter, timian og karry

Det er rart når det meste af maden kan passe sig selv. Her er det koteletter i fad med dejlige urter.

Koteletter i fad til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • ½ knoldselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 porre
  • salt og peber
  • 4 svinekoteletter
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg med skal
  • 3-4 kviste timian
  • 1½ tsk karry
  • lidt knust chili
  • 2½ dl vand
  • 1 dl fløde.
  • Tilbehør: kogte basmatiris eller bulgur.

Sådan gør du

  1. 1. Skræl selleri og gulerødder, og rens porren. Skær selleri og gulerod i grove tern og snit porren i tynde skiver. Kom det i bunden af et ovnfast fad og krydr med salt og peber.
  2. 2. Kom olivenolie på en pande og steg de hele fed hvidløg et øjeblik – kom koteletterne på panden og steg dem 1-2 min. på hver side, indtil de er gyldne. Krydr med timian, karry, chili og salt.
  3. 3. Tag koteletterne af panden og placer dem ovenpå urterne i det ovnfaste fad. Hæld 2½ dl vand på panden og kog det i 2-3 min. Tilsæt piskefløde og kog det igennem 1-2 min. Hæld det over koteletterne og dæk fadet til med stanniol.
  4. 4. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 25-30 min, indtil urterne er møre og koteletterne er færdigstegte.
  5. 5. Servér fadkoteletterne med kogte ris eller bulgur.