Koteletter i fad med urter, timian og karry
Det er rart når det meste af maden kan passe sig selv. Her er det koteletter i fad med dejlige urter.
Koteletter i fad til 4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- ½ knoldselleri
- 2 gulerødder
- 1 porre
- salt og peber
- 4 svinekoteletter
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg med skal
- 3-4 kviste timian
- 1½ tsk karry
- lidt knust chili
- 2½ dl vand
- 1 dl fløde.
- Tilbehør: kogte basmatiris eller bulgur.
Sådan gør du
- 1. Skræl selleri og gulerødder, og rens porren. Skær selleri og gulerod i grove tern og snit porren i tynde skiver. Kom det i bunden af et ovnfast fad og krydr med salt og peber.
- 2. Kom olivenolie på en pande og steg de hele fed hvidløg et øjeblik – kom koteletterne på panden og steg dem 1-2 min. på hver side, indtil de er gyldne. Krydr med timian, karry, chili og salt.
- 3. Tag koteletterne af panden og placer dem ovenpå urterne i det ovnfaste fad. Hæld 2½ dl vand på panden og kog det i 2-3 min. Tilsæt piskefløde og kog det igennem 1-2 min. Hæld det over koteletterne og dæk fadet til med stanniol.
- 4. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 25-30 min, indtil urterne er møre og koteletterne er færdigstegte.
- 5. Servér fadkoteletterne med kogte ris eller bulgur.