Koteletter med kastanjer

Koteletter med kastanjer

Skønne koteletter med lækkert tilbehør af kastanjer og skalotteløg.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • 2 svinekoteletter
  • ½ spsk olivenolie eller smør
  • 250 g pillede kastanjer (ca. 500 g hele)
  • 1 skalotteløg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk olivenolie eller smør
  • 50 g rosiner
  • 2 spsk balsamico
  • 2-3 spsk vand
  • persille (hakket)
  • salt og peber
  • Tilbehør: dampede grønsager

  1. Skær de rå kastanjer midt over med en skarp kniv og læg dem i en gryde med kogende vand i 3-4 min. Skyl kastanjerne i koldt vand og pil skallen af. Brug evt. en fladtang til at gribe om skallen, så selve kastanjen smutter ud.
  2. Hak kastanjerne groft med en kniv. Steg dem gyldne i en gryde med olie eller smør og tilsæt skalotteløg og hvidløg.
  3. Steg videre under omrøring et par min. og tilsæt rosiner, balsamico og vand. Kog blandingen igennem i 5 min. og tilsæt persille, salt og peber.
  4. Dup koteletterne tørre og krydr dem med salt og peber Brun dem på en pande med smør. Skru lidt ned for varmen og steg dem færdige 2-3 min. på hver side.
  5. Server koteletterne med kastanjeblandingen og grønsager.