Koteletter med kastanjer
Skønne koteletter med lækkert tilbehør af kastanjer og skalotteløg.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Koge/stegetid: 20 min.
- 2 svinekoteletter
- ½ spsk olivenolie eller smør
- 250 g pillede kastanjer (ca. 500 g hele)
- 1 skalotteløg (finthakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 1 spsk olivenolie eller smør
- 50 g rosiner
- 2 spsk balsamico
- 2-3 spsk vand
- persille (hakket)
- salt og peber
- Tilbehør: dampede grønsager
- Skær de rå kastanjer midt over med en skarp kniv og læg dem i en gryde med kogende vand i 3-4 min. Skyl kastanjerne i koldt vand og pil skallen af. Brug evt. en fladtang til at gribe om skallen, så selve kastanjen smutter ud.
- Hak kastanjerne groft med en kniv. Steg dem gyldne i en gryde med olie eller smør og tilsæt skalotteløg og hvidløg.
- Steg videre under omrøring et par min. og tilsæt rosiner, balsamico og vand. Kog blandingen igennem i 5 min. og tilsæt persille, salt og peber.
- Dup koteletterne tørre og krydr dem med salt og peber Brun dem på en pande med smør. Skru lidt ned for varmen og steg dem færdige 2-3 min. på hver side.
- Server koteletterne med kastanjeblandingen og grønsager.