Krosild med kartoffelkompot

Krosild med kartoffelkompot

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 30 min.
  • Stege-/kogetid:
  • 20 min.
  • Trækketid:
  • mindst 1 døgn
  • 4 ferske dobbelte sildefileter
  • 4 tsk dijonsennep
  • 4 tsk finthakket dild
  • ca. 3 spsk rugmel
  • olie til stegning
  • Lage:
  • 2 1/2 dl lagereddike
  • 125 g sukker
  • 1 skalotteløg (hakket)
  • 2 laurbærblade
  • 5 hele peberkorn
  • Kartoffelkompot:
  • 200 g små kartofler (nykogte i tern)
  • 3 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet
  • peber
  • Tilbehør:
  • lidt frisk dild (duske)
  • 1 rødløg (hakket)
  • 1 spsk kapers

  1. Kog lagen igennem og køl den af.
  2. Rens sildene og klip rygfinnerne af.
  3. Smør sildene på indersiderne med dijonsennep og dæk dem med hakket dild.
  4. Fold sildene sammen og pres dem, så de ikke åbner sig.
  5. Vend dem i rugmel og steg dem sprøde i olie i to-tre minutter på hver side, til de er færdige. Lad dem køle af.
  6. Læg dem i lagen og stil dem koldt i mindst 1 døgn.
  7. Kartoffelkompot: Kog fløden ind, til den tykner, og tilsæt kartoffelternene.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Servér kompotten med de stegte sild, dild, rødløg og kapers.