Få opskriften: Bagedyst Emils krydderkage med gulerod og chokolade
Denne tunge og saftig krydderkage med gulerødder og appelsin kan laves nemt og hurtigt, hvis du tager blenderen i brug. Overhæld med lun chokoladesauce for at gøre den ekstra uimodståelig.
Ca. 12 personer
Krydderkage
- 350 g gulerødder
- 3 æg
- 175 g olie
- 350 g sukker
- 300 g hvedemel
- 1 nip salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 appelsin, skal heraf
- 2 dl fløde
- 150 g mørk chokolade 70%
Krydderkage:
- Blend gulerod, æg, olie og sukker helt fint sammen. Tilsæt de tørre ingredienser, og blend til dejen er jævn.
- Fordel dejen i en form (ca. 24x24 cm) foret med bagepapir.
- Bag ved 175 grader varmluft i ca. 50 minutter, til en kniv kommer ren ud.
- Lad kagen køle helt af, før du befrier den fra formen.
Chokoladesauce:
- Bring fløden til kogepunktet, og hæld den over den finthakkede chokolade.
- Rør forsigtigt i skålen, til massen samler sig uden klumper.
- Lad saucen køle af, til den er lun og tyktflydende, og hæld den over kagen. Pynt evt. med spiselige blomster.