Få opskriften Bagedyst Emils krydderkage med gulerod og chokolade

Få opskriften: Bagedyst Emils krydderkage med gulerod og chokolade

Denne tunge og saftig krydderkage med gulerødder og appelsin kan laves nemt og hurtigt, hvis du tager blenderen i brug. Overhæld med lun chokoladesauce for at gøre den ekstra uimodståelig.

Ca. 12 personer

Krydderkage

  • 350 g gulerødder
  • 3 æg
  • 175 g olie
  • 350 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 appelsin, skal heraf
  • 2 dl fløde
  • 150 g mørk chokolade 70%

Krydderkage:

  1. Blend gulerod, æg, olie og sukker helt fint sammen. Tilsæt de tørre ingredienser, og blend til dejen er jævn.
  2. Fordel dejen i en form (ca. 24x24 cm) foret med bagepapir.
  3. Bag ved 175 grader varmluft i ca. 50 minutter, til en kniv kommer ren ud.
  4. Lad kagen køle helt af, før du befrier den fra formen.

Chokoladesauce:

  1. Bring fløden til kogepunktet, og hæld den over den finthakkede chokolade.
  2. Rør forsigtigt i skålen, til massen samler sig uden klumper.
  3. Lad saucen køle af, til den er lun og tyktflydende, og hæld den over kagen. Pynt evt. med spiselige blomster.