Krydderurtemarineret culottesteg med nye kartofler og aïoli

Krydderurtemarineret culottesteg med nye kartofler og aïoli

6 personer

Ingredienser

  • 1 okse- eller ungokseculotte (ca. 1½ kg)
  • 2 spsk. friske timianblade
  • 2-3 fed finthakket hvidløg
  • 2 tsk. tørret oregano
  • Tilbehør:
  • aïoli, nye kartofler, salat og evt. ribs vendt i sukker el. granatæblekerner
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. salt
  • peber
  • Aïoli:
  • 2 past. æggeblommer (1 bægre)
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl solsikkeolie
  • 1 dl olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • lidt klippet purløg

  1. Culottesteg:Rids fedtlaget på stegen, eller få slagterentil det. Rør timian, hvidløg, oregano og oliesammen, og smør på kødet. Krydr med saltog peber.
  2. Læg stegen på en rist over en bradepande.Brun stegen ved 225 gr. i 15 min. på midtersteovnribbe. Skru ned til 160 gr., og stegyderligere ca. 45 min. Hvis du vil have detbedste resultat, så brug et digitalt stegetermometer,og stik det ind i kødets centrum.Når det viser 60-62 gr., er kødet rosa.
  3. Pak stegen ind i alufolie, og lad den hvilelidt, inden du skærer den ud. Skær kødet itynde skiver på tværs af kødfibrene.
  4. Aïoli:Sørg for, at alle ingredienser til aiolienhar stuetemperatur. Kom æggeblommernei en skål, og pisk 1 spsk. citronsaftsamt salt og peber i ca. 1 min. Brug gerneen håndmikser.
  5. Dryp nu lidt olie i ad gangen, når du hartilsat ca. 2 spsk. olie, kan du komme lidtmere i ad gangen, ca. 1 spsk.
  6. Rør finthakket hvidløg og resten af citronsafteni. Kom aïolien i en skål, og pyntmed purløg. Aïolien kan sagtens tilberedesi god tid, inden gæsterne kommer.