Krydrede okse- og kikærtedeller med bulgursalat

Krydrede okse- og kikærtedeller med bulgursalat

Frikadeller er altid et hit! Prøv disse nemme oksefrikadeller med kikærter og servér dem med en skøn bulgursalat.

4 personer

Frikadeller:

  • 1 ds. kikærter
  • 300 g hakket okse- eller kalvekød
  • 1 æg
  • 1 spsk. revet løg
  • 1 dl bouillon eller vand
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1½ tsk. salt
  • peber
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 fed presset hvidløg
  • evt. ½ tsk. cayennepeber eller andet tørret chili
  • 2-3 spsk. olie til stegning
  • 5 dl bouillon
  • 250 g bulgur
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 peberfrugter gerne en gul og 1 rød
  • 2 spsk. hakket persille
  • 2 spsk. fintsnittet purløg
  • evt. 1 spsk. hakket mynte
  • ½ agurk
  • 2 forårsløg

Sådan gør du:

  1. Frikadeller: Kom afdryppede kikærter i en foodprocessor, og miks dem til en lidt grov mos. Kom dem i en skål, og rør alle ingredienserne til frikadellerne heri.
  2. Form små frikadeller.  Varm olien op på en pande. Læg frikadellerne på panden, og brun dem på begge sider.
  3. Skru ned for varmen, og steg dem færdige ved jævn varme ca. 12 min. i alt. Vend dem flere gange undervejs. Tjek, at frikadellerne er gennemstegt.
  4. Bulgursalat: Kog bouillonen op. Kom bulguren i. Kog det for svag varme under låg ca. 10 min. Afkøl bulguren. Rør den igennem med en gaffel.
  5. Kom bulguren i en skål, og tilsæt citronsaft, olivenolie, små tern af peberfrugter, persille, purløg og evt. mynte.
  6. Skær agurken i små tern, og kom dem i. Snit forårsløgene, og vend dem i. Smag til med salt og peber. Server bulgursalaten til.