Krydret kalv med spinat, østershatte og grøn karry
4
Ingredienser
- 500 - 600 g kalvekød (tyksteg, inderlår eller lignende)
- 1 spsk grøn karry
- lidt knust, tørret koriander
- 2 limeblade (knus dem i hånden)
- 1 spsk hakket ingefær
- 2 store løg
- ½ - 1 ltr god bouillon
- 200 g østershatte
- salt og peber
- lidt hvedemel
- smør
- 4 spsk yoghurt
- 1 kg babyspinat
- 1 rød chili .
- I glasset: Syraz, gerne en fra Australien.
Sådan gør du
- Skær kødet i tern, vend det med den grønne karry, koriander, limeblade, ingefær og peber.
- Hak løgene groft.
- Brun kødet af i en stegegryde i rigeligt smør, tilsæt løg, lad dem brune i et par minutter, drys med mel og lad melet suge al smørret, tilsæt lidt bouillon.
- Lad det hele simre under låg i ca. 60 min (til kødet er mørt), mens du nu og da tilsætter mere og mere væske, indtil saucen har den rette konsistens. Den vil blive tykkere og tykkere, mens den koger.
- De sidste 5 min koger østershattene med.
- Ved servering tilsættes den skyllede spinat, chili i strimler og yoghurt.
- Smag til og server eventuelt med ris.