Opskrift på krydret kikærteragout med spinat og grillede pitabrød

Krydret kikærteragout med spinat og grillede pirabrød

4

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1½ tsk garam masala
  • 1 tsk finthakket chili
  • 400 g kogte kikærter
  • 1 dåse hakkede flåede tomater
  • 1 dl vand
  • 100 g spinat
  • lidt citronsaft
  • græsk yoghurt eller drænet yoghurt
  • 4 pitabrød.

Sådan gør du

  1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem møre i olivenolie. Tilsæt garam masala, chili og kogte kikærter, og rist det ved svag varme i nogle minutter. Hæld flåede tomater og lidt vand herved, og lad det koge indtil de hakkede tomater får konsistens à la marmelade. Tilsæt spinat og krydr med citronsaft, salt og peber.
  2. Grill pitabrødene på en grillpande (eller varm dem i ovnen) og servér kikærte-ragouten med en skefuld yoghurt og grillet pitabrød.
  3. Spis kikærterne som et vegetarisk aftenmåltid eller brug det som tilbehør til for eksempel lammesteg eller kylling.