Opskrift på krydret lam med linsesalat

Krydret lam med linsesalat

4

Total:35 minutter

Ingredienser

  • Spyd:
  • 500 g lammetykstegsfilet
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, peber
  • Linsesalat:
  • 250 g sorte linser
  • 2 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1-2 granatæbler
  • 30 g valnøddekerner
  • 150 g oliven, gerne en blanding af grønne og sorte
  • 1 bdt hakket persille
  • Servér til:
  • 200 g groft brød.

Sådan gør du

  1. Skær lammekødet i tern og vend det i en marinade af spidskommen, paprika, koriander, olivenolie, salt og peber. Fordel kødet på fire spyd og lad det trække, mens du laver salaten.
  2. Kog linserne i letsaltet vand i ca. 20 min. og skyl godt i koldt vand.
  3. Skær rødløgene i tynde skiver og bland med linser, olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber. Halver granatæblet og pil kernerne ud.
  4. Hak valnødderne og kom dem i salaten sammen med granatæblekerner, oliven og persille.
  5. Steg spyddene ca. 4 min. på hver side ved god varme.
  6. Servér med salat samt groft brød.