Krydret rødkål med hyldebærsaft
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 20 min.
- Kogetid:
- ca. 1 time
- Ikke fryse-egnet
- (ca. 10 portioner)
- 500 g rødkål (i strimler)
- 1 dl hyldebærsaft
- krydderier (nellike, laurbærblade, kanelstang, peber, stjerneanis)
- 1 løg (hakket)
- 2 spsk andefedt eller olie
- ½ dl æbleeddike
- 2 spsk sukker
- salt og friskkværnet peber
- Kog hyldebærsaft med tørrede krydderier i 5 min., og lad det trække i et kvarter.
- Steg rødkål og løg i fedt eller olie i en stor tykbundet gryde og hæld saften i gryden igennem en si.
- Lad rødkålen småkoge under låg i 1 times tid.
- Smag rødkålen til med eddike, sukker, salt og peber.