Krydret rødkål med hyldebærsaft

Krydret rødkål med hyldebærsaft

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Kogetid:
  • ca. 1 time
  • Ikke fryse-egnet
  • (ca. 10 portioner)
  • 500 g rødkål (i strimler)
  • 1 dl hyldebærsaft
  • krydderier (nellike, laurbærblade, kanelstang, peber, stjerneanis)
  • 1 løg (hakket)
  • 2 spsk andefedt eller olie
  • ½ dl æbleeddike
  • 2 spsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

  1. Kog hyldebærsaft med tørrede krydderier i 5 min., og lad det trække i et kvarter.
  2. Steg rødkål og løg i fedt eller olie i en stor tykbundet gryde og hæld saften i gryden igennem en si.
  3. Lad rødkålen småkoge under låg i 1 times tid.
  4. Smag rødkålen til med eddike, sukker, salt og peber.