fisk på grillen

Kulmule & kartoffelsalat

Nem & krydret fisk på grillen

4

Ingredienser

  • 800 g kulmule- eller rødfiskefilet med skindside
  • 1 spsk olie
  • Citronrub med sichuanpeber:
  • 2 spsk sichuanpeber
  • 3 spsk flaget havsalt
  • 2 spsk groft reven skal af økologisk citron
  • Spring onionrelish:
  • 2 bundter finthakkede forårsløg
  • ½ udkernet, finthakket agurk
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 dl hakkede koriander blade og stilke
  • 1 spsk ristede gule sennepsfrø
  • saft af 1 lime
  • 2-3 spsk rørsukker
  • Kartoffelsalat:
  • 750 g små nye kogte kartofler
  • 125 g snittede sukkerærter
  • 1,5 dl fraiche 6-9 %
  • 2 spsk grov dijonsennep
  • 1-2 tsk honning
  • salt, peber
  • 1 håndfuld feldsalat

Sådan gør du:

  1. Skær fisken i portionsstore stykker, og pensl dem med olie. Bland ingredienserne til citronrubben, og drys den på fisken. Læg fiskestykkerne på folie, flyt den over på grillen, og grill et par minutter: Dæk fisken med yderligere et stykke folie, og lad fisken grille videre, til den er fast og har skiftet farve. Prøv med et let tryk med fingeren – fisken skal føles fast.
  2. Rør alle ingredienserne til relishen sammen, og lad den trække i køleskabet nogle timer – det kan med fordel gøres i forvejen.
  3. Del større kartofler, og bland dem med sukkerærterne. Rør og smag fraichen til med sennep, honning samt salt og peber, og vend den med fyldet.
  4. Server kartoffelsalaten med lidt feldsalat til fisken sammen med relishen af forårsløg.
  5. TIP! Prøv også citronrubben til kylling.
  6. Energi pr. person: 500 kcal, fedt 19%, protein 38%, kulhydrat 43%