Kulmule & kartoffelsalat
Nem & krydret fisk på grillen
4
Ingredienser
- 800 g kulmule- eller rødfiskefilet med skindside
- 1 spsk olie
- Citronrub med sichuanpeber:
- 2 spsk sichuanpeber
- 3 spsk flaget havsalt
- 2 spsk groft reven skal af økologisk citron
- Spring onionrelish:
- 2 bundter finthakkede forårsløg
- ½ udkernet, finthakket agurk
- 1 fed knust hvidløg
- 1 dl hakkede koriander blade og stilke
- 1 spsk ristede gule sennepsfrø
- saft af 1 lime
- 2-3 spsk rørsukker
- Kartoffelsalat:
- 750 g små nye kogte kartofler
- 125 g snittede sukkerærter
- 1,5 dl fraiche 6-9 %
- 2 spsk grov dijonsennep
- 1-2 tsk honning
- salt, peber
- 1 håndfuld feldsalat
Sådan gør du:
- Skær fisken i portionsstore stykker, og pensl dem med olie. Bland ingredienserne til citronrubben, og drys den på fisken. Læg fiskestykkerne på folie, flyt den over på grillen, og grill et par minutter: Dæk fisken med yderligere et stykke folie, og lad fisken grille videre, til den er fast og har skiftet farve. Prøv med et let tryk med fingeren – fisken skal føles fast.
- Rør alle ingredienserne til relishen sammen, og lad den trække i køleskabet nogle timer – det kan med fordel gøres i forvejen.
- Del større kartofler, og bland dem med sukkerærterne. Rør og smag fraichen til med sennep, honning samt salt og peber, og vend den med fyldet.
- Server kartoffelsalaten med lidt feldsalat til fisken sammen med relishen af forårsløg.
- TIP! Prøv også citronrubben til kylling.
- Energi pr. person: 500 kcal, fedt 19%, protein 38%, kulhydrat 43%