Kulmule med jordskokmos
Vælg gerne store jordskokker til mosen. De er nemmere at rengøre. Opskrift af Louisa Lorang.
4 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- Mos:
- 1 kg jordskokker
- ½ kg bagekartofler
- 3 spsk olivenolie
- salt
- 2 håndfulde dild, hakket
- Fisk og topping:
- 600-800 g kulmule med skind
- olivenolie
- salt
- 100 g ristede hasselnødder
- 1-2 håndfulde dild
- Tilbehør:
- citronbåde
- salat
- Mos: Skrub jordskokkerne (skræl dem, hvis nødvendigt), og skræl kartoflerne. Skær begge dele i grove stykker, og kog dem i usaltet vand, til de er helt møre. Dræn vandet fra, dryp dem godt af, og mos dem helt rustikt med et piskeris.
- Smag til med olivenolie, salt og hakket dild.
- Fisk: Tjek kulmulen for skæl. Vend fileten, og skær evt. de små rygben ud. Rids fisken let med en skarp kniv, og del den i 8 flotte stykker.
- Steg fisken i lidt olie på en stor, varm pande (gerne slip-let). Skru ned til middelvarme, og lad fisken stege, til den er næsten gennemstegt. Tag panden af varmen, vend fisken, og steg den færdig på eftervarmen. Krydr med salt.
- Topping: Vend nødder med dild. Anret fisken oven på mosen, og top med dild og nødder. Server straks med citron og en salat til.