Kulmule med jordskokmos

Kulmule med jordskokmos

Vælg gerne store jordskokker til mosen. De er nemmere at rengøre. Opskrift af Louisa Lorang.

4 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Mos:
  • 1 kg jordskokker
  • ½ kg bagekartofler
  • 3 spsk olivenolie
  • salt
  • 2 håndfulde dild, hakket
  • Fisk og topping:
  • 600-800 g kulmule med skind
  • olivenolie
  • salt
  • 100 g ristede hasselnødder
  • 1-2 håndfulde dild
  • Tilbehør:
  • citronbåde
  • salat

  1. Mos: Skrub jordskokkerne (skræl dem, hvis nødvendigt), og skræl kartoflerne. Skær begge dele i grove stykker, og kog dem i usaltet vand, til de er helt møre. Dræn vandet fra, dryp dem godt af, og mos dem helt rustikt med et piskeris.
  2. Smag til med olivenolie, salt og hakket dild.
  3. Fisk: Tjek kulmulen for skæl. Vend fileten, og skær evt. de små rygben ud. Rids fisken let med en skarp kniv, og del den i 8 flotte stykker.
  4. Steg fisken i lidt olie på en stor, varm pande (gerne slip-let). Skru ned til middelvarme, og lad fisken stege, til den er næsten gennemstegt. Tag panden af varmen, vend fisken, og steg den færdig på eftervarmen. Krydr med salt.
  5. Topping: Vend nødder med dild. Anret fisken oven på mosen, og top med dild og nødder. Server straks med citron og en salat til.