Kylling i Rømertopf

Kylling i Rømertopf

Med citron, jordskokker og friske krydderurter. På fastedage laver du retten uden skind. På de andre dage kan du lade skindet blive på kyllingen, hvis du for eksempel laver en hel kylling

1

Ingredienser

  • 1 kyllingebryst (130 g) uden skind
  • 150 g jordskokker
  • ½ citron
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 2 stilke frisk timian

Sådan gør du

  1. Skær kyllingebrystet i store stykker, og læg dem i Rømertopfen.
  2. Rens jordskokker, og skær dem i mundrette bidder.
  3. Skær citron i bidder, og læg dem ned til kyllingen sammen med frisk rosmarin og timiankviste.
  4. Hæld lidt vand i bunden af rømertopfen, varm ovnen op til 180 grader, og steg kyllingen cirka 1½ time.