one pot cooking med kylling

One pot: Kylling med bønner og kikærter

Nem og lækker kylling med masser af saft og kraft. Vi laver kyllingen som one pot cooking - dvs alle ingredienser kommes i gryden samtidig og står og simrer og passer sig selv. Nemt og bekvemt!

Kylling med bønner og kikærter til 4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • 200 g røde kidneybønner
  • 200 g kikærter
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 hele kyllingelår
  • 1 tsk. urtesalt fra Herbamare
  • peber
  • 2 skalotteløg
  • 2 kviste rosmarin
  • 250 g babyspinat
  • 1 dåse hakkede flåede tomater
  • 1 dl vand

Sådan laver du kylling med bønner og kikærter

  1. Sæt bønner og kikærter i blød i vand natten over eller i mindst 10 timer.
  2. Tænd ovnen på 200 gr. Smelt smør og olie i en gryde. Krydr kylling med urtesalt og friskkværnet peber. Brun kyllingelårene på begge sider, til de bliver gyldne og får farve. Læg kødet til side.
  3. Pil og hak skalotteløg. Skyl og hak rosmarin. Skyl spinat. Svits løget, til det bliver klart, sammen med rosmarin.
  4. Hæld vandet fra bønner og kikærter, skyl dem, og kom dem i gryden sammen med spinat og flåede tomater og 1 dl vand.
  5. Læg kyllingelårene ovenpå. Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen i 40 minutter.
  6. Sæt gryden på bordet, og øs op i dybe skåle. Server et godt surdejsbrød til.

Tip

Orker man ikke at udvande bønner og kikærter, så brug dem fra dåse. Tilsæt dem i gryden efter 20 minutter i ovnen.