Kylling med citrongræs i salatblade
En let snack eller nem forret, der er frisk i smagen fra ingefær og citron.
2
Total:20 minutter
Ingredienser
- Marinade:
- 4 stængler citrongræs
- 12 kaffir limeblade
- 1 fed hvidløg
- 1 chili
- 1 skalotteløg
- 1 spsk revet ingefær
- 2 spsk Fish Sauce
- 1 spsk lys farin eller palmesukker.
- 400 g kyllingeinderfilet
- 1 hovedsalat
- 1 bundt forårsløg
- 2 gulerødder
- 1 spsk olie til stegning
- 2 spsk ristede sesamfrø.
Sådan laver du kylling med citrongræs:
- 1. Skær den øverste halvdel af citrongræsstænglerne af og kassér. Pil de yderste blade af og kassér og skær det inderste af græsset i skiver. Blend citrongræs sammen med limeblade, hvidløg, chili, skalotteløg, ingefær, fishsauce og sukker til en grov marinade.
- 2. Kom kyllingen i en pose og hæld marinaden over. Fordel marinaden over kødet og lad det trække på køl et par timer eller til næste dag.
- 3. Vask og tør salaten og del den i hele blade. Snit forårsløg fint og skær gulerødder i tynde strimler eller riv dem groft.
- 4. Varm olien i en pande eller wok og steg kyllingen ved hård varme i ca. 5 min til den er gennemstegt. Server kyllingen i salatblade med gulerødder, forårsløg og sesamfrø over.
- Prøv også friske rispapirruller med rejer