Opskrift på kylling med citrongræs i salatblade

Kylling med citrongræs i salatblade

En let snack eller nem forret, der er frisk i smagen fra ingefær og citron.

2

Total:20 minutter

Ingredienser

  • Marinade:
  • 4 stængler citrongræs
  • 12 kaffir limeblade
  • 1 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 spsk Fish Sauce
  • 1 spsk lys farin eller palmesukker.
  • 400 g kyllingeinderfilet
  • 1 hovedsalat
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk olie til stegning
  • 2 spsk ristede sesamfrø.

Sådan laver du kylling med citrongræs:

  1. 1. Skær den øverste halvdel af citrongræsstænglerne af og kassér. Pil de yderste blade af og kassér og skær det inderste af græsset i skiver. Blend citrongræs sammen med limeblade, hvidløg, chili, skalotteløg, ingefær, fishsauce og sukker til en grov marinade.
  2. 2. Kom kyllingen i en pose og hæld marinaden over. Fordel marinaden over kødet og lad det trække på køl et par timer eller til næste dag.
  3. 3. Vask og tør salaten og del den i hele blade. Snit forårsløg fint og skær gulerødder i tynde strimler eller riv dem groft.
  4. 4. Varm olien i en pande eller wok og steg kyllingen ved hård varme i ca. 5 min til den er gennemstegt. Server kyllingen i salatblade med gulerødder, forårsløg og sesamfrø over.
  5. Prøv også friske rispapirruller med rejer

Tip

Marinaden er også rigtig lækker til et stykke fast fisk, f.eks. havtaske.