Kylling med sur-sød sauce og kål

Kylling med sur-sødsauce og dampet kål

Kylling tilberedt i sur-sødsauce er en klassisk kinesisk ret. Kyllingen tilberedes i saucen med lækre grøntsager og serveres med skøn dampet kål.

4 personer

Ingredienser

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 lille løg
  • 2 forårsløg
  • 2 gulerødder
  • 200 g shiitake eller markchampignon
  • 150 g frisk ananas
  • 2 spsk. friskrevet ingefær
  • 2 spsk. olie
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. risvinseddike eller æblecidereddike
  • 1 spsk. sukker
  • 1 dl bouillon
  • 1 tsk. majsstivelse
  • hakket frisk mynte eller koriander
  • 4-5 spsk. peanuts
  • kogte halve bok choy eller kvarte spidskål,
  • løse ris og sojasauce

Sådan gør du:

  1. Kog kyllingebrystfileterne ca. 25 min. i letsaltet vand. Skær kødet i skiver.
  2. Hak løget. Snit forårsløgene. Skræl og skær gulerødderne i stave. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Skær ananassen i tern.
  3. Svits ingefær, forårsløg, svampe og gulerod i olie i en wok eller stegegryde. Tilsæt ananas, salt, risvinseddike, sukker og bouillon. Kom de kogte kyllingekød i. Kog det op et par min.
  4. Udrør majsstivelsen i lidt koldt vand, og rør det i retten. Kog igennem ganske kort. Smag til. Pynt med mynte og peanuts. Server med det foreslåede tilbehør.