porretærte opskrift med kylling

Kyllinge-porretærte med estragon og butterdejslåg

Det giver en anderledes og mere festlig tærte, hvis du bruger butterdejen som låg til kyllingetærten.

Porretærte til 4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • 2 porrer
  • 2 spsk smør
  • 4 kyllingebryster
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 dl piskefløde
  • 1 god håndfuld estragon eller kørvel
  • ¼ tsk muskatnød
  • 1 tsk groft salt
  • sort peber
  • 1 rulle færdig butterdej
  • 1 æg

Sådan laver du tærten

  1. 1. Tænd ovnen på 180 grader. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Varm smørret i en pande, og svits porrerne heri i 10 min.
  2. 2. Skær kyllingen i mundrette bider, og kom dem i en skål sammen med de svitsede porrer, cremefraiche, fløde, hakket estragon eller kørvel, muskat og salt. Kværn et par gange med sort peber, og bland det hele sammen.
  3. 3. Kom fyldet i et ovnfast fad, og fordel det i et jævnt lag. Rul butterdejen ud, og kom den over fadet som et låg. Rids et par huller i den, og klem dejen fast omkring fadet.
  4. 4. Pisk ægget sammen, og pensl toppen af dejen med det. Bag tærten i ovnen i 40 min.

Tip

Denne tærte er også rigtig lækker med fisk. Prøv f.eks. at udskrifte kyllingen med laks.