Kyllinge-porretærte med estragon og butterdejslåg
Det giver en anderledes og mere festlig tærte, hvis du bruger butterdejen som låg til kyllingetærten.
Porretærte til 4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 2 porrer
- 2 spsk smør
- 4 kyllingebryster
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 1 dl piskefløde
- 1 god håndfuld estragon eller kørvel
- ¼ tsk muskatnød
- 1 tsk groft salt
- sort peber
- 1 rulle færdig butterdej
- 1 æg
Sådan laver du tærten
- 1. Tænd ovnen på 180 grader. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Varm smørret i en pande, og svits porrerne heri i 10 min.
- 2. Skær kyllingen i mundrette bider, og kom dem i en skål sammen med de svitsede porrer, cremefraiche, fløde, hakket estragon eller kørvel, muskat og salt. Kværn et par gange med sort peber, og bland det hele sammen.
- 3. Kom fyldet i et ovnfast fad, og fordel det i et jævnt lag. Rul butterdejen ud, og kom den over fadet som et låg. Rids et par huller i den, og klem dejen fast omkring fadet.
- 4. Pisk ægget sammen, og pensl toppen af dejen med det. Bag tærten i ovnen i 40 min.