Opskrift på kyllingewok med peanuts og grønt

Kyllinge-wok med peanuts og grønt

Squashsæsonen er over os, så brug den, når du laver mad til hverdag. Her er den brugt i en kyllinge-wok, som bare giver det hele et ekstra pift.

3

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 1 squash
  • 1 gulerod
  • 300-400 g kylling, skåret i strimler
  • 1½ spsk vindruekerneolie
  • salt og peber
  • 3 spsk Tamari-soja
  • 100 g peanuts
  • ½ dl persille, finthakket
  • ½-1 lime, saften heraf
  • evt. lidt chiliolie.
  • Tilbehør: kogte jasminris.

Sådan gør du

  1. Halvér rødløget, skær det i skiver og snit squash og gulerod i tynde strimler.
  2. Steg kyllingekødet i en wok eller på en pande ved høj varme i lidt olie indtil kødet er brunet og gennemstegt. Tag kødet af panden og krydr med salt, peber og lidt soja.
  3. Kom lidt ekstra olie i wokken og steg løgene 2 min. Kom resten af grøntsagerne i og steg fortsat 2 min. til de er let møre – men stadig med bid i.
  4. Bland det stegte kyllingekød heri, drys med peanuts, hakket persille og krydr med limesaft og evt. lidt chiliolie.
  5. Servér wokretten med kogte jasminris.