Kyllingefrikassé med nye kartofler

Kyllingefrikassé med nye kartofler

Lækker og udsøgt kyllingeret med et twist af nye kartofler

4-5 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Kogetid: ca. 1 time
  • 1 stor kylling
  • 500 g suppeurter (f.eks. porre, selleri og gulerod)
  • et par duske frisk
  • løvstikke
  • 1 tsk. hel peber
  • 1 spsk. groft salt
  • Fyld:
  • 1 bundt grønne asparges
  • 250 g nye gulerødder (evt. snack-gulerødder)
  • 100 g fine grønne ærter (gerne friskbælgede)
  • Sovs:
  • 35 g smør
  • 35 g hvedemel (½ dl)
  • ½ liter suppe (fra kogningen)
  • 1 dl piskefløde
  • evt. lidt citronsaft
  • Drys: dild og purløg
  • Tilbehør: ca. 1 kg friskkogte nye kartofler

  1. Læg stykker af suppeurter, krydderier og krydderurter i bunden af en gryde.
  2. Del kyllingen i to stykker: skær igennem brystet, og klip den op i rygraden. Læg de to stykker kød ovenpå suppeurterne. Hæld vand i gryden, så kødet er dækket. Kog op, skum af, og tilsæt salt.
  3. Kog kyllingekødet ved svag varme i ca. 50 min., til det er mørt. Tag kødet op, si suppen, og kog den ind, til den smager godt.
  4. Fyld: Knæk den nederste træede del af de grønne asparges. Skær dem i stykker på størrelse med de små gulerødder.
  5. Kog asparges og gulerødder i suppen fra kyllingen i 3-5 min. – afhængigt af tykkelse. Tag grøntsagerne op, og hold dem varme.
  6. Sovs: Smelt smør i en gryde, og pisk melet i, til smørret er opsuget. Pisk suppen i lidt ad gangen, og kog sovsen ved svag varme under omrøring i 5-10 min. Tilsæt fløde.
  7. Træk skindet af kyllingestykkerne. Riv kødet fra benene. Vend kyllingekød og grøntsager i den rygende varme sovs, og tilsæt ærterne.
  8. Varm forsigtigt retten i et par min. under låg. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  9. Drys med ­dildduske og fint klippet purløg. Servér hønsefrikasséen med friskkogte nye kartofler.