Kyllingefrikassé
5
Ingredienser
- 1 hel økologisk eller frilandskylling
- 1 løg
- 1 spsk. peberkorn
- 4 hele nelliker
- 1 liter sødmælk
- 3 spsk. mel
- 150 gram smør
- 250 gram af sæsonens forskellige grøntsager.
Sådan laver du kyllingefrikassé:
- Start med at partere den hele kylling.
- Skær løget i både og kog det op med mælk og krydderier. Sigt efterfølgende løg og krydderier fra mælken.
- Smelt smør og pisk melet i, pisk herefter den sigtede og varme mælk i lidt ad gangen indtil sovsen er tyk. Giv den et opkog og tilsæt den parterede kylling. Lad det simre ved svag varme i 15 minutter.
- Rens og skær grøntsagerne groft, og kom dem herefter i sovsen. Giv retten endnu et lille opkog, men lad det ikke koge for længe, grøntsagerne må gerne være sprøde, nå maden serveres.
- Smag til med salt, peber og evt. et par dråber citronsaft.
- "Hvis du skal forkæle sig selv lidt, kan du med fordel komme lidt frisk revet trøffel på toppen eller et par dråber god trøffelolie."
- »Find flere opskrifter på ALTfordamerne.dk/mad.
- Nøgleord: Opskrift, kyllingefrikassé, kylling, trøfler, trøffel, trøffelolie.