Opskrift på kyllingefrikassé

Kyllingefrikassé

5

Ingredienser

  • 1 hel økologisk eller frilandskylling
  • 1 løg
  • 1 spsk. peberkorn
  • 4 hele nelliker
  • 1 liter sødmælk
  • 3 spsk. mel
  • 150 gram smør
  • 250 gram af sæsonens forskellige grøntsager.

Sådan laver du kyllingefrikassé:

  1. Start med at partere den hele kylling.
  2. Skær løget i både og kog det op med mælk og krydderier. Sigt efterfølgende løg og krydderier fra mælken.
  3. Smelt smør og pisk melet i, pisk herefter den sigtede og varme mælk i lidt ad gangen indtil sovsen er tyk. Giv den et opkog og tilsæt den parterede kylling. Lad det simre ved svag varme i 15 minutter.
  4. Rens og skær grøntsagerne groft, og kom dem herefter i sovsen. Giv retten endnu et lille opkog, men lad det ikke koge for længe, grøntsagerne må gerne være sprøde, nå maden serveres.
  5. Smag til med salt, peber og evt. et par dråber citronsaft.
  6. "Hvis du skal forkæle sig selv lidt, kan du med fordel komme lidt frisk revet trøffel på toppen eller et par dråber god trøffelolie."
  7. »Find flere opskrifter på ALTfordamerne.dk/mad.
  8. Nøgleord: Opskrift, kyllingefrikassé, kylling, trøfler, trøffel, trøffelolie. 

Martin Becker Rasmussen