Kyllingegryde opskrift

Kyllingegryde med citrus i hvidvin

6

Ingredienser

  • 1 kylling skåret i 8 stykker
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 løg i halve skiver
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2 stilke blegselleri med top skåret i mindre stykker
  • ½ syltet citron skåret i små stykker
  • 200 g lyse rosiner
  • 200 g grønne oliven med sten
  • 5 dl vand
  • 3-3½ dl hvidvin
  • salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du

  1. Brun kyllingestykkerne af på alle sider i en gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser, læg låg på, skru ned og lad det simre i 45 minutter.
  2. Smag til med salt og peber. Server kyllingen i et fad med brød og salater til.

Kyllingegryde opskrift TIP

Kyllingen kan også laves dagen før, men tag den så af varmen 10 minutter før, lad retten køle ned uden låg på, og opbevar den så i køleskabet til næste dag. Varm op når den skal serveres og lad simre i 10 minutter.