Kyllingegryde med svampe
En dejlig simregryde med masser af smag. Vi serverer brasekartofler til – stegt sammen med groft snittet savojkål.
Total:1 time 50 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
- 20-30 g tørrede svampe
- 3 dl vand
- 1 frisk kylling (1200 g)
- salt og peber
- 25 g smør
- 2-3 store skalotteløg
- 1-2 fed hvidløg
- ¼ liter hvidvin
- 1½ dl cremefraiche 38 % (eller piskefløde)
- evt. 1-2 tsk. majsstivelse
- 250 g markchampignon
- 1-2 stilke frisk rosmarin
- 25 g smør
Tilbehør:
- 1 kg kartofler (ovnstegte, pandestegte eller mos)
- 500 g kål (savojkål, rosenkål eller broccoli)
Sådan gør du:
- Skyl de tørrede svampe, og læg dem i blød i 3 dl vand i mindst 10 min.
- Del kyllingen i bryst og lårstykker, og del dem igen, så der er 8 stykker i alt. Krydr dem med salt og peber.
- Brun kyllingestykkerne grundigt i en stegegryde med smør, og læg dem på en tallerken.
- Pil skalotteløg og hvidløg, og snit dem fint. Steg dem i gryden i 5 min., og tilsæt de udblødte svampe med væske og vin. Giv det et opkog under omrøring.
- Læg kyllingestykkerne i gryden, og lad dem simre under låg ved svag varme i ca. 35 min., til de er gennemvarme.
- Tag låget af, tilsæt cremefraiche, og kog sovsen igennem. Smag til med salt og peber, og jævn evt. med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
- Rens champignonerne, og skær dem i halve eller kvarte. Skyl og hak rosmarinnålene. Steg champignon og rosmarin på en pande med smør, krydr med salt og peber, og hæld dem over kyllingen.
- Server direkte fra gryden med det valgte tilbehør.