Chokoladetærte

Chokoladetærte

(10-12 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hviletid: mindst 1 time
  • Bagetid: ca. 40 min.
  • Kan evt. fryses, men bunden bliver blød
  • Mørdej til bunden:
  • 125 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 1 lille æg (sammenpisket)
  • Fyld:
  • 1 dl piskefløde
  • 125 g mørk chokolade (smeltet)
  • 75 g smør (smeltet)
  • 75 g sukker
  • 3 æg (sammenpiskede)
  • 20 g hvedemel

  1. Mørdej: Skær koldt smør i mindre stykker, smuldr det med mel ogtilsæt sukker. Saml dejenmed æg og evt. lidtvand. Tryk dejen sammenuden at ælte den.
  2. Stil dejen i køleskabet i ½-1 time. Rul herefter dejen tyndt ud, lægden i en tærteform og tryk siderne godt ind tilkanterne. Prik bunden med en gaffel. Sæt tærteformeni køleskabet i en ½ time.
  3. Beklædformen med bagepapir eller sølvpapir. Hæld ca. 3 dl tørrede bønner i formen for at undgå,at tærtebunden hæver, mens den forbager. Put den i en 200 gradervarm ovn i 20 min.
  4. Bland chokoladefyldet og hæld det i formen.Skru ovnen ned til 175 grader og bag ca. 20 min., til fyldet er stivnet.Serveres lun.