Chokoladetærte
(10-12 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hviletid: mindst 1 time
- Bagetid: ca. 40 min.
- Kan evt. fryses, men bunden bliver blød
- Mørdej til bunden:
- 125 g smør
- 175 g hvedemel
- 2 tsk sukker
- 1 lille æg (sammenpisket)
- Fyld:
- 1 dl piskefløde
- 125 g mørk chokolade (smeltet)
- 75 g smør (smeltet)
- 75 g sukker
- 3 æg (sammenpiskede)
- 20 g hvedemel
- Mørdej: Skær koldt smør i mindre stykker, smuldr det med mel ogtilsæt sukker. Saml dejenmed æg og evt. lidtvand. Tryk dejen sammenuden at ælte den.
- Stil dejen i køleskabet i ½-1 time. Rul herefter dejen tyndt ud, lægden i en tærteform og tryk siderne godt ind tilkanterne. Prik bunden med en gaffel. Sæt tærteformeni køleskabet i en ½ time.
- Beklædformen med bagepapir eller sølvpapir. Hæld ca. 3 dl tørrede bønner i formen for at undgå,at tærtebunden hæver, mens den forbager. Put den i en 200 gradervarm ovn i 20 min.
- Bland chokoladefyldet og hæld det i formen.Skru ovnen ned til 175 grader og bag ca. 20 min., til fyldet er stivnet.Serveres lun.