Cookies med seasalt-chokolade

Lækre cookies med seasalt-chokolade

Disse cookies er den perfekte blanding af chokolade og havsalt. Vil du gerne have dem ekstra sprøde, kan du bage dem lidt længere.

25-30 stk.

Total:30 minutter

Arbejdstid:15 minutter

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 75 g mørk muscovadosukker
  • 25 g lys sirup
  • 1 æg
  • 1 tsk. natron
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. kakao
  • 250 g hvedemel
  • 100 g hakket mørk chokolade med seasalt (vi brugte Lindts)
  • 100 g hakkede, saltede peanuts

Sådan gør du:

  1. Rør smør, sukker, muscovadosukker og sirup ca. 2 min. Brug gerne en håndmikser eller køkkenmaskine med dejkrog. Rør ægget i. Kom natron, vaniljesukker, kakao og hvedemel i. Rør 2 min. Rør chokolade og peanuts i.
  2. Fordel dejen i 25-30 kugler på bagepapir på 2-3 bageplader. Der skal være god afstand mellem kagerne.
  3. Bag kagerne ved 175 gr. ca. 15 min.

Muscovadosukker

Muscovadosukker er rørsukker, der er meget lidt forarbejdet. Den lyse udgave har en aromatisk smag som minder om flødekaramel og den mørke udgave har noter af lakrids. Muscovadosukker giver god smag i kager og desserter. Du kan udskifte den mørke muscovadosukker med brun farin i opskrifter, da de har samme lidt fugtige konsistens.