Pizza

Lækre pizzaer til sankthansaften

Vi har fundet en nem opskrift på sprød pizzadej samt tips til lækkert fyld.

Pizza

Dej til 4-5 tynde sprøde pizza (30 cm i diameter)

12 g gær

2 dl lunkent vand

2 tsk. salt

3 tsk. honning

2 tsk. olivenolie

ca. 350 g hvedemel

en håndfuld mel til udrulning 

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt salt, honning og olie. Tilsæt mel ad 2-3 gange, rør og ælt dejen grundigt i en skål, til den er glat og smidig, og til der ikke er flere klumper tilbage.
  2. Hæld dejen ud på bordet, og ælt den i ca. 15 min. Stil dejen til hævning i 2-3 timer under et fugtigt klæde.
  3. Del dejen i 4-5 stykker, og rul den til kugler ved at folde dejen ind mod midten gentagne gange. Hver kugle skal veje mellem 125-135 g. Sæt dejkuglerne på køl i en times tid.
  4. Udrul kuglerne så tyndt som muligt på et meget melet bord. Kom fyld på, og bag pizzaen i ovnen i et par minutter, til den har fået brune kanter.
  5. Bag den ved så høj varme som muligt, på en bagesten eller på bageplader, der har fået lov at varme op sammen med ovnen.

Tip til din pizza:

Når du skal rulle bunden ud, er det vigtigt, at du bruger masser af mel på bordet. Semuljemel, som er en type durumhvede, fungerer perfekt til formålet. Den består af en række små mikroskopiske kugler, som gør det nemmere at arbejde med dejen og lettere at flytte pizzaen over på spaden og ind i ovnen. Semuljemel absorberer fugten i dejen og gør både bund og kanter sprøde.

Tip til fyld:

Kartoffel, mozzarella, rosmarin, salt, sort kværnet peber og en god sjat jomfruolivenolie. Top pizzaen med rucola efter bagning.

Eller tomatsovs, pølse, svampe og oregano, salt og peber fra kværn...



► SE OGSÅ: Iskold rabarbermojito

► SE OGSÅ: Mini pavlova

► SE OGSÅ: Blondie med lime og ristede mandler