Lagkage med hindbærcheesecake
En klassisk lagkage med et twist af hindbærcheesecake. Et perfekt bud på en sommerdessert!
10 personer
Ingredienser
- Lagkagebunde:
- 4 æg
- 125 g sukker
- 125 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- Hindbærcheesecake:
- 5 blade husblas
- 250 g hindbær
- ½ dl vand
- 50 g sukker
- 200 g flødeost
- 2 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 1 af de små bægre
- 2 dl cremefraiche 18 % eller 38%
- korn af 1 vaniljestang
- 1 tsk. usprøjtet fintrevet appelsinskal
- 3 spsk. friskpresset appelsinsaft
- 1½ pasteuriseret æggehvider, svarer til 1 af de små bægre
- 50 g sukker
- Pynt:
- flødeskum af 2½ dl piskefløde, skyllede og afdryppede hindbær og frysetørrede hindbær
Sådan gør du
- Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk, til det er skummende. Det tager lidt tid, men går hurtigere, hvis æggene har stuetemperatur.
- Tilsæt sigtet hvedemel blandet med bagepulver. Fold det ind i æggemassen med en dejskraber, til det lige er blandet.
- Kom dejen i en springform med en diameter på 22 cm foret med bagepapir. Bag bunden ca. 40 min. ved 175 gr., til den er gylden og gennembagt.
- Stik et spid i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl bunden, og skær den i 3 bunde.
- Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skyl hindbærrene, og kog dem op i en gryde med vand og sukker 5 min. Tag gryden fra var-men. Tag husblassen op, og kom den over i hindbærblandingen, rør rundt, til den er smeltet. Køl blandingen af ca. 20 min.
- Rør flødeosten med æggeblommer, cremefraiche, vanil-jekorn, appelsinskal og -saft. Rør husblasblandingen med lidt af flødeosteblandingen, og vend den i resten. Pisk hviderne stive, tilsæt sukker, og pisk et par min. mere. Vend de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen.
- Fordel fromagen mellem de 3 kagebunde. Lad kagen trække i køleskabet ca. 4 timer tildækket.
- Pynt med flødeskum på kagens top og sider. Fordel hindbær og lidt tørrede hindbær på toppen.