Lagkage med hindbærcheesecake

Lagkage med hindbærcheesecake

En klassisk lagkage med et twist af hindbærcheesecake. Et perfekt bud på en sommerdessert!

10 personer

Ingredienser

  • Lagkagebunde:
  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • Hindbærcheesecake:
  • 5 blade husblas
  • 250 g hindbær
  • ½ dl vand
  • 50 g sukker
  • 200 g flødeost
  • 2 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 1 af de små bægre
  • 2 dl cremefraiche 18 % eller 38%
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1 tsk. usprøjtet fintrevet appelsinskal
  • 3 spsk. friskpresset appelsinsaft
  • 1½ pasteuriseret æggehvider, svarer til 1 af de små bægre
  • 50 g sukker
  • Pynt:
  • flødeskum af 2½ dl piskefløde, skyllede og afdryppede hindbær og frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  1. Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk, til det er skummende. Det tager lidt tid, men går hurtigere, hvis æggene har stuetemperatur.
  2. Tilsæt sigtet hvedemel blandet med bagepulver. Fold det ind i æggemassen med en dejskraber, til det lige er blandet.
  3. Kom dejen i en springform med en diameter på 22 cm foret med bagepapir. Bag bunden ca. 40 min. ved 175 gr., til den er gylden og gennembagt.
  4. Stik et spid i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl bunden, og skær den i 3 bunde.
  5. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skyl hindbærrene, og kog dem op i en gryde med vand og sukker 5 min. Tag gryden fra var-men. Tag husblassen op, og kom den over i hindbærblandingen, rør rundt, til den er smeltet. Køl blandingen af ca. 20 min.
  6. Rør flødeosten med æggeblommer, cremefraiche, vanil-jekorn, appelsinskal og -saft. Rør husblasblandingen med lidt af flødeosteblandingen, og vend den i resten. Pisk hviderne stive, tilsæt sukker, og pisk et par min. mere. Vend de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen.
  7. Fordel fromagen mellem de 3 kagebunde. Lad kagen trække i køleskabet ca. 4 timer tildækket.
  8. Pynt med flødeskum på kagens top og sider. Fordel hindbær og lidt tørrede hindbær på toppen.