Lagkage med jordbær og rabarber

Sommerlagkage med jordbær og rabarber

Den type lagkage kaldes også Fault line cake, hvor det ser ud som om, der er gået hul på kagen. Kagen består af en creme med sommerlige smage af jordbær og rabarber, og pyntes med spiselige blomster og friske jordbær. Mums!

1 kage/12-16 personer

Total:2 timer 15 minutter

Arbejdstid:1 time 30 minutter

Kagebunde:

  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 50 g smør (smeltet)
  • 1 vaniljestang
  • 4 blade husblas
  • 250 g rabarberstilke
  • 150 g rørsukker
  • 250 g jordbær
  • 50 g flormelis
  • ½ liter cremefraiche 38%
  • ½ liter piskefløde
  • 250 g jordbær
  • 2 spsk. abrikosmarmelade
  • 200 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 25 g glukosesirup
  • evt. spiselige blomster

Sådan gør du:

  1. Kagebunde: Pisk æg og sukker tykt i 8 min. Sigt mel, vaniljesukker og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Vend det i æggene lidt ad gangen, og vend smørret i.
  2. Fyld dejen i en smurt springform (22 cm). Bag kagen ved 170 grader i ca. 45 min. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt. Lad den stå i formen i 10 min., tag den ud, og afkøl på en rist.
  3. Fyld: Udblød husblas i koldt vand. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og gem dem til cremen. Skær rensede rabarber i mindre stykker, og varm dem op under låg med rørsukker og vaniljestang. Tag låget af, og lad dem simre i ca. 5 min.
  4. Rens jordbærrene, og skær dem i skiver. Vend dem i rabarberne, og kog i 2-3 min. Hæld kompotten i en skål, og tag vaniljestangen op. Knug vandet af husblassen, og smelt den i den lune kompot. Sæt det i køleskabet.
  5. Creme: Mos vaniljekorn sammen med flormelis. Pisk cremefraiche, fløde og flormelis stift med en håndmikser. Fyld halvdelen af cremen i en sprøjtepose, og sæt resten tildækket i køleskabet.
  6. Lagkage: Del kagen i 3 bunde, og læg en bund på et fad. Sprøjt en kant af creme på bunden, og fordel halvdelen af kompotten indenfor cremen. Dæk med et tyndt lag creme fra sprøjteposen, og gentag med kage, kompot og creme. Slut af med den sidste kagebund, og dæk top og sider med et tyndt lag creme. Sæt kagen i køleskab i mindst 3 timer.
  7. Pynt: Skyl, tør og nip jordbærrene, og skær dem i skiver. Smør den anden portion creme på hele kagen i et tykt lag. Tryk jordbærskiverne ind i cremen i en bane ca. midt på kagens kant. Rør abrikosmarmeladen lind med 1-2 spsk. kogende vand, og pensl jordbærskiverne. Sæt kagen i køleskab.
  8. Ælt marcipan sammen med flormelis og glukosesirup, og tril det til en tyk pølse. Rul ud mellem film til et bånd ca. 80x8 cm . Del båndet på langs i bløde ”bølger”. Sæt det ene bånd forneden og den anden kant foroven.
  9. Pynt kagen med jordbær og evt. blomster.

Tip:

Tryk evt. et mønster i marcipanbåndene, og ”brænd” dem med en gasbrænder inden de sættes på kagen.