Lagkage med påskeæg
Afslut påskefrokosten med herligt hjemmebag, her får du en lækker opskrift til kagebordet fuld af god smag og påskestemning.
(1 stk.)
Ingredienser
- 3 lyse lagkagebunde
- Creme:
- 2½ dl mælk
- 4 æggeblommer (el. 2 bægre past.)
- ½ vaniljestang
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- Desuden:
- 1½ dl piskefløde
- 2 dl hindbærsyltetøj
- 1 marcipanlåg (købes færdig)
- 1½ dl piskefløde
- 1 pose påskeæg
- sigtet flormelis
- silkesnor
- Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Varm det op, til det jævner og bobler. Kog det ca. 1 min. under omrøring. Hæld cremen i en skål, og drys med sukker.
- Lad det køle af i køleskab tildækket en halv times tid. Pisk fløden til skum, og vend det i den afkølede creme.
- Fordel halvdelen af hindbærsyltetøjet på 1 kagebund.
- Fordel en tredjedel af cremen over. Gentag med næste bund, og læg den sidste bund over.
- Kom marcipanlåget over, og fordel resten af cremen på kagens top.
- Pynt med påskeæg og et drys flormelis. Bind evt. en silkesløjfe omkring kagen.
Her er påskens fineste lagkager
9 skønne hjemmelavede påskeæg
-
Lav dit eget påskeæg
-
Påskeæg med pistacie og syltet ingefær
-
Påskeæg med hård og blød nougat
-
Hjemmelavede påskeæg med pistacie og orangenougat
-
Lav dine egne påskeæg med nougat og marcipan
-
Chokoladepåskeæg
-
Påskeæg med smag af hvid chokolade, brombær og lakrids
-
Nemme påskeæg med kokos, du hurtigt kan lave
-
Chokoladeæg med irish coffee