Lagkage med påskeæg

Lagkage med påskeæg

Afslut påskefrokosten med herligt hjemmebag, her får du en lækker opskrift til kagebordet fuld af god smag og påskestemning.

(1 stk.)

Ingredienser

  • 3 lyse lagkagebunde
  • Creme:
  • 2½ dl mælk
  • 4 æggeblommer (el. 2 bægre past.)
  • ½ vaniljestang
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Desuden:
  • 1½ dl piskefløde
  • 2 dl hindbærsyltetøj
  • 1 marcipanlåg (købes færdig)
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 pose påskeæg
  • sigtet flormelis
  • silkesnor

  1. Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Varm det op, til det jævner og bobler. Kog det ca. 1 min. under omrøring. Hæld cremen i en skål, og drys med sukker.
  2. Lad det køle af i køleskab tildækket en halv times tid. Pisk fløden til skum, og vend det i den afkølede creme.
  3. Fordel halvdelen af hindbærsyltetøjet på 1 kagebund.
  4. Fordel en tredjedel af cremen over. Gentag med næste bund, og læg den sidste bund over.
  5. Kom marcipanlåget over, og fordel resten af cremen på kagens top.
  6. Pynt med påskeæg og et drys flormelis. Bind evt. en silkesløjfe omkring kagen.