Lækker engelsk pie

Lækker engelsk pie

Dejlige julekrydderier er også perfekte i den varme mad, prøv f.eks. denne lækre pie krydret med nelliker.

4-6 personer

Ingredienser

  • 600 g svinebryst i skiver
  • 200 g pastinak, persillerod el. selleri, skrællet vægt
  • 2 løg
  • 4-5 kviste timian
  • 2 fed hvidløg
  • 5 hele nelliker
  • 3 dl stout el. anden mørk øl
  • salt, peber
  • Desuden:
  • 25 g smør
  • 2½ spsk. hvedemel
  • ca. 3 dl væske fra kødet, spæd med vand hvis der ikke er nok
  • Dej:
  • 50 g smør
  • 150 g hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 lille æg
  • Samt:
  • 1 æggehvide til pensling
  • 3-4 spsk. grofthakkede græskarkerner
  • Tilbehør:
  • flute og blandet salat

  1. Læg kødet i et ovnfast fad med tætsluttende låg. Skær pastinakkerne i 2 x 2 cm tern. Skær løgene i mindre tern. Fordel pastinak og løg omkring kødet. Kom timian og nelliker i. Hæld øl ved, og krydr med salt og peber. 
  2. Stil fadet i ovnen ved 150 gr. i ca. 4 timer på midterste ovnribbe. Si væsken der er ved kødet over i en gryde. Lad det stå et kvarters tid, så fedtet samler sig på toppen. Fjern fedtet. Du skal bruge ca. 3 dl væske, hvis der ikke er det, så tilsæt lidt vand. Tag grøntsagerne op på en tallerken. Skær fedtlaget af kødet. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler i lidt grove stykker.
  3. Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Rør den siede væske i, og kog saucen igennem 2-3 min. under omrøring. Kom grøntsager og kød i, og kog det sammen et par min. under omrøring. Smag til med salt og peber. Lad det stå og afkøle ca. 20 min.
  4. . Smuldr smørret i hvedemel og salt. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab en halvtimes tid.
  5. For en ovnfast form med bagepapir. Rul dejen ud til en cirkel (ca. 24 cm i diameter). Læg den op i formen, så den går ud over kanterne. Pensl med sammenpisket æggehvide. Læg kødfyldet på. Fold dejen ind over kødfyldet, så det næsten lukker fyldet inde. Pensl med æggehvide, og drys med græskarkerner. Bag den ca. 30 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.