Nem pizza med parmaskinke og frisk mozzarella
Denne pizza er en sand klassiker. Og med skinke, mozzarellaost, frisk basilikum og sprød bund er den en let og perfekt aftensmad - hvor vi alle kan agere italiensk mad-mama for en stund.
4 personer - 2 pizzaer
Ingredienser
Dej:
- 15 g gær
- 3½ dl vand
- 1 tsk. salt
- Ca. 500 g hvedemel gerne tipo 00 eller pizzamel
Fyld:
- 2 dl tomatsauce, færdig fra glas
- 150 g parmaskinke
- 250 g frisk mozzarellaost
- 1 spsk. oregano
- 2 spsk. olivenolie
Pynt:
- Frisk basilikum
Tilbehør:
- Salat
Sådan gør du:
- Dej: Udrør gæren i lunkent vand. Rør salt i. Tilsæt hvedemelet, og ælt dejen meget smidig. Lad dejen hæve et ikke for varmt sted ca. 3 timer. Eller allerbedst; stil den tildækket i køleska - bet 8-10 timer. Tag i så fald dejen ud 20 min. før, du skal udrulle den.
- Rul dejen ud til 2 pizzaer, bunden skal være ca. ½ cm tyk. Læg dejen over på bagepapir.
- Fyld: Fordel tomatsaucen på bundene. Fordel parma - skinken over. Riv mozza - rellaosten på råkostjernet. Fordel den over pizzaerne. Drys med oregano, og dryp med olivenolie.
- Bag pizzaerne ved 225 grader på midterste ovnribbe ca. 20 min.
- Pynt pizzaerne med friske basilikumblade.
5 fantastiske opskrifter på pizza & den perfekte pizzadej
-
Den bedste pizzadej
-
Pizza med kartofler, rygeost, timian og trøffelolie
-
Pizza med parmaskinke, rucola, aubergine og gedeost
-
Klassisk pizza med friske tomater, mozarella og basilikumolie
-
Pizza med løg, svampe, blåskimmelost og sorte oliven
-
Sød pizza med mascarpone, ferskner, hindbær og hvid chokolade