Pizza med serranoskinke og mozzarella

Nem pizza med parmaskinke og frisk mozzarella

Denne pizza er en sand klassiker. Og med skinke, mozzarellaost, frisk basilikum og sprød bund er den en let og perfekt aftensmad - hvor vi alle kan agere italiensk mad-mama for en stund.

4 personer - 2 pizzaer

Ingredienser

Dej:

  • 15 g gær
  • 3½ dl vand
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 500 g hvedemel gerne tipo 00 eller pizzamel

Fyld:

  • 2 dl tomatsauce, færdig fra glas
  • 150 g parmaskinke
  • 250 g frisk mozzarellaost
  • 1 spsk. oregano
  • 2 spsk. olivenolie

Pynt:

  • Frisk basilikum

Tilbehør:

  • Salat

Sådan gør du:

  1. Dej: Udrør gæren i lunkent vand. Rør salt i. Tilsæt hvedemelet, og ælt dejen meget smidig. Lad dejen hæve et ikke for varmt sted ca. 3 timer. Eller allerbedst; stil den tildækket i køleska - bet 8-10 timer. Tag i så fald dejen ud 20 min. før, du skal udrulle den.
  2. Rul dejen ud til 2 pizzaer, bunden skal være ca. ½ cm tyk. Læg dejen over på bagepapir.
  3. Fyld: Fordel tomatsaucen på bundene. Fordel parma - skinken over. Riv mozza - rellaosten på råkostjernet. Fordel den over pizzaerne. Drys med oregano, og dryp med olivenolie.
  4. Bag pizzaerne ved 225 grader på midterste ovnribbe ca. 20 min.
  5. Pynt pizzaerne med friske basilikumblade.