Leverpostej

Leverpostej

Leverpostej

  • Tilberedningstid: 45 min.
  • Bagetid: ca. 1 1/4 time
  • Fryse-egnet
  • 500 g svinelever
  • 250 g spæk
  • 1 lille løg
  • 50 g smør
  • 4 spsk mel
  • 2 1/2 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 æble
  • 2 tsk groft salt
  • peber
  • 1-2 tsk allehånde
  • 1/2 tsk nellike

  1. Hak lever, spæk og løg, f.eks. i en foodprocessor.
  2. Smelt smørret, rør melet i og spæd med mælken under omrøring. Lad afbagningen koge igennem.
  3. Tag gryden fra varmen og lad afbagningen svale. Tilsæt den hakkede leverblanding.
  4. Rør æggene i ét ad gangen. Tilsæt 1 revetæble og krydr med salt, peber, allehånde og nellike.
  5. Kom blandingen i en form.
  6. Bag leverpostejen på nederste rille ved 175 grader ca. 11/4 time. Garnér med ristet bacon.