Tomatsuppe med pasta
Her er der mere sund suppe end pasta. Vil du helt skippe pastaen, kan suppen sagtens nydes, som den er, med kogte perlerug eller med lidt sprød pancetta i.
Tomatsuppe med pasta til 3-4 personer
Total:50 minutter
Tomatsuppe med pasta
- 2 peberfrugter
- 1 chili
- 2 rødløg
- salt
- olivenolie
- 1 håndfuld basilikum
- Suppe:
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 3-4 stilke bladselleri
- 300 g smagfulde tomater
- lidt hakkede basilikumsstilke
- 700 g mosede tomater
- 8-10 dl grøntsags bouillon
- Fyld:
- 150 g små fuldkornspastaer
- lidt revet pecorino
- olivenolie
- basilikumblade
- salt og peber
Sådan laver du tomatsuppe med pasta
- 1. Tænd ovnen på 200 grader med grillfunktion.
- 2. Gnid peberfrugt og chili med en smule olivenolie. Læg dem på en bageplade på bagepapir, sammen med hele løg med skal på.
- 3. Grill dem i den varme ovn i cirka 15 minutter, eller til løgene er møre, og peberfrugt og chili er mørke. Kom chili og peberfrugt i en frysepose, og luk den.
- 4. Lad alle grøntsagerne køle lidt. Pil skindet af peberfrugt og chili, og kasser frøene. Hak begge dele. Pil løgene, og hak dem. Vend det hele sammen med basilikum lige inden servering.
- 5. Hak løg, hvidløg, bladselleri og tomater groft.
- 6. Sauter løg, hvidløg, bladselleri og basilikumstilke i lidt olivenolie i en varm gryde. De skal bare have 2-3 minutter, eller til de er let møre. Kom tomater ved, og sauter i 1 minut.
- 7. Tilsæt mosede tomater og bouillon, og lad suppen simre i 20 minutter. Blend og smag til med salt og peber.
- 8. Kog pastaerne al dente.
- 9. Server suppen toppet med grillede grøntsager og basilikum, pasta og pecorino.
- TIP:
- Suppen er også skøn uden de grillede grøntsager, hvis det skal gå rigtigt hurtigt.
SE OGSÅ:Fuldkornspasta med svampe
PRØV OGSÅ:Skyr-panna cotta med ananas og lakrids