Fuldkornspasta med svampe
Simpelt er bedst! Især med pasta. Her er en simpel, grov og hjemmelavet pastaret med svampe. Top den med trøfler, eller spis den, som den er.
Pasta til 3-4 personer
Ingredienser
- 550 g mel, tipo 00
- 100 g rugmel
- 4 små æg
- 1 dl olivenolie
- salt
- ca. 1 dl koldt vand
- mel til bordet
- Sauce:
- 800 g blandede svampe
- olivenolie
- 1 tsk smør
- 2-3 spsk revet parmesan
- salt og peber
- lidt revet trøffel
- Tilbehør:
- salat
Sådan gør laver du fuldkornspasta med svampe
- Bland de to slags mel sammen. Hæld dem ud på bordet i en lille bunke. Lav en fordybning i midten, og kom æg, olie og salt i. Ælt dejen sammen. Saml den med lidt vand, og lad den ligge koldt i 10 minutter. Rul den ud på et meldrysset bord, så tyndt som muligt. Fold dejen sammen, og skær brede pastastrimler af den.
- Sæt vand over med rigeligt salt.
- Kog pastaen i det saltede vand i 4-5 minutter, eller til den er al dente. Dryp den af.
- Pastasauce:
- Del imens svampene i mundrette stykker. Rist dem i olivenolie og smør på en stor, varm pande. Kom lidt parmesan på, når svampene er gyldne.Smag til med salt og peber.
- Vend pastaen med svampe. Anret i dybe tallerkener. Krydr med mere peber og eventuelt trøfler.