Laks med klementiner og fennikel
Man kan let give hverdagsretter et julet twist med f.eks. varme krydderier, typiske decembergrøntsager eller frugter. Her gælder det laks med et strejf af jul.
4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege-/bagetid: 30 min.
- 4 stykker laksefilet (uden skind, i alt 500-600 g)
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. farin
- 1 spsk. grov sennep
- 1 spsk. fennikelfrø
- 1 tsk. salt
- friskkværnet sort peber
- Grøntsager:
- 2 store fennikel
- 4 klementiner (øko)
- 2 håndfulde frisk timian
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. ahornsirup (eller honning)
- salt og peber
- Tilbehør: ovnkartofler (eller brød)
Sådan laver du ovnbagt laks med klementiner
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Rør citronsaft, farin og sennep sammen med krydderierne, og vend laksestykkerne i marinaden.
- Grøntsager: Vask fennikelknolden, halvér den, og skær stokken ud. Skær knolden i både.
- Vask klementinerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver.
- Skyl timianen grundigt, og hak den fint.
- Bland fennikel og klementiner med timian, olie, ahornsirup, salt og peber, og bred dem ud i en bradepande med bagepapir. Sæt fadet i ovnen i 20 min.
- Vend rundt i grøntsagerne, læg laksestykkerne ovenpå, og sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 10 min.
- Servér direkte fra fadet med kartofler.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt