Laks med sprød topping og krydderurter

Laks med sprød topping og krydderurter

Nem og hurtig forret, som smager fantastisk.

6

Ingredienser

  • 800-900 g laks
  • salt og peber
  • 4-5 spsk grov rasp eller alm. rasp
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed finthakket eller presset hvidløg
  • 3 spsk finthakket basilikum
  • 2 spsk fintrevet parmesan
  • salt og peber
  • ½ bundt forårsløg
  • lidt citronsaft
  • plukket dild
  • 1 citron skåret i både
  • basilikumblade til drys
  • Tilbehør: grøn salat med en god vinaigrette.

Sådan gør du:

  1. Skær laksen i 6 portionsstykker, og kom det på bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber.
  2. Kom rasp i en skål, og rør det sammen med olivenolie, hvidløg, basilikum, parmesan, salt og peber. Fordel raspblandingen oven på laksestykkerne, og krydr med lidt ekstra salt. Bag fisken 10-12 min ved 200 grader, til fisken er færdig, og toppingen er blevet let gylden og sprød.
  3. Snit forårsløg i tynde skiver på skrå, og marinér dem med lidt citronsaft, salt, peber og plukket dild. Anret laksen på et fad sammen med citron i både, og drys med basilikumblade, dild og forårsløg.
  4. Servér en grøn salat til fisken.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter