Lakseburger med chili & sesam
Fisk uden ben med masser af velsmag.
Ingredienser
- 500 g fersk laksefilet
- 1 udkernet, finthakket rød chili
- 1 finthakket skalotteløg
- 1 spsk friskreven ingefær
- salt, groft kværnet peber
- 4 spsk rasp.
- 1 spsk olie til stegning
- 1 tsk sesamfrø
- klippet purløg
- 400 g frosne, optøede edemamebønner
- Miso-dressing:
- 2 spsk hvid misopasta
- 1 tsk sesamolie
- ½ dl riseddike
- 2 spsk vand
- 1 tsk sukker
- 300 g ristet rugbrød.
- Sådan gør du: Hak laksekødet i hånden. Farsen skal være grov, men dog så fin, at den kan formes til bøffer. Krydr laksekødet med chili, skalotteløg og ingefær samt salt og peber og del og form det til 4 bøffer, ca. 2 1/2 cm tykke. Vend bøfferne i rasp og steg dem på en varm pande i lidt olie ca. 2 minutter på hver side, til de har sprød, gyldenbrun overflade. Drys lidt sesamfrø samt purløg på.
- Varm edemamebønnerne - i lidt koende vand – eller brug en mikroovn. Pisk dressingen sammen og smag den til – kan gøres i forvejen. Server laksebøfferne med bønner, miso-dressing og ristet rugbrød.
- Energi pr. person: 520 Kcal, fedt 30%, protein 29%, kulhydrat 41%.