Laksespid med squash

Laksespid med squash

Der er lidt sommer over denne anretning, som både kan serveres som frokostret og til middag.

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 15 min.
  • Marineringstid:
  • 30 min.
  • Stegetid:
  • 6-8 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 3/4 kg laksefilet
  • 375-400 g squash
  • 2 spsk majs- eller vindruekerneolie
  • 2 spsk sesam
  • 2 spsk citron- eller limesaft
  • kværnet peber
  • salt
  • Endvidere:
  • rucolasalat og/eller rødbedeblade
  • citron- eller limebåde

  1. Skær laksefilet og squash i 3 cm store terninger. Pisk olie, sesam og citronsaft sammen med kværnet peber.
  2. Vend laks og squash heri og lad det marinere koldt og tildækket en halv times tid. Sæt skiftevis laks og squash på spid.
  3. Sæt spiddene under ovnens grillelement i 6-8 min. Vend jævnligt spiddene og pensl med marinaden.
  4. Fisken er færdigstegt, når fiskekødet ser mælket ud.
  5. Drys spiddene med salt og server dem på et leje af rucola og/eller rødbedeblade. Giv citron-eller limebåde til. Løse ris eller brød kan serveres til.