Laksespid med squash
Der er lidt sommer over denne anretning, som både kan serveres som frokostret og til middag.
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 15 min.
- Marineringstid:
- 30 min.
- Stegetid:
- 6-8 min.
- Ikke fryse-egnet
- 3/4 kg laksefilet
- 375-400 g squash
- 2 spsk majs- eller vindruekerneolie
- 2 spsk sesam
- 2 spsk citron- eller limesaft
- kværnet peber
- salt
- Endvidere:
- rucolasalat og/eller rødbedeblade
- citron- eller limebåde
- Skær laksefilet og squash i 3 cm store terninger. Pisk olie, sesam og citronsaft sammen med kværnet peber.
- Vend laks og squash heri og lad det marinere koldt og tildækket en halv times tid. Sæt skiftevis laks og squash på spid.
- Sæt spiddene under ovnens grillelement i 6-8 min. Vend jævnligt spiddene og pensl med marinaden.
- Fisken er færdigstegt, når fiskekødet ser mælket ud.
- Drys spiddene med salt og server dem på et leje af rucola og/eller rødbedeblade. Giv citron-eller limebåde til. Løse ris eller brød kan serveres til.