Lam på rodfrugter
Weekendmad skal være nem mad og selvfølgelig også lækker mad. Begge dele opfyldes med denne lammekølle, der tilberedes i ovnen sammen med tilbehøret.
4 personer
Ingredienser
- 1 lammekølle uden ben (optøet),
- ¼ rodselleri
- 2-3 stilke bladselleri
- 3-400 g små kartofler
- 4 gulerødder,
- 3-4 mellemstore løg
- hvidløg efter smag
- 3-4 spsk. olie
- salt og peber
- 1 citron og lidt hakket persille.
- Brød til servering.
- Gør alle grønsagerne i stand, og vend dem i olie.
- Læg lammekødet i en passende bradepande med grønsagerne rundt omkring.
- Drys med salt og peber, og bag det hele ca. 5 kvarter ved 200 gr.
- Vend kødet efter den halve tid, og bland grønsagerne 2-3 gange undervejs. Dryp med citron og drys med hakket persille. Serveres med brød.
- Vil du have retten mere mager, vender du grønsagerne i lidt olie og steger dem i en bradepande for sig selv. Så er det nemt at affedte lammeskyen, inden den hældes over grønsagerne