Lam på rodfrugter

Lam på rodfrugter

Weekendmad skal være nem mad og selvfølgelig også lækker mad. Begge dele opfyldes med denne lammekølle, der tilberedes i ovnen sammen med tilbehøret.

4 personer

Ingredienser

  • 1 lammekølle uden ben (optøet),
  • ¼ rodselleri
  • 2-3 stilke bladselleri
  • 3-400 g små kartofler
  • 4 gulerødder,
  • 3-4 mellemstore løg
  • hvidløg efter smag
  • 3-4 spsk. olie
  • salt og peber
  • 1 citron og lidt hakket persille.
  • Brød til servering.

  1. Gør alle grønsagerne i stand, og vend dem i olie.
  2. Læg lammekødet i en passende bradepande med grønsagerne rundt omkring.
  3. Drys med salt og peber, og bag det hele ca. 5 kvarter ved 200 gr.
  4. Vend kødet efter den halve tid, og bland grønsagerne 2-3 gange undervejs. Dryp med citron og drys med hakket persille. Serveres med brød.
  5. Vil du have retten mere mager, vender du grønsagerne i lidt olie og steger dem i en bradepande for sig selv. Så er det nemt at affedte lammeskyen, inden den hældes over grønsagerne