Forny "dellerne" med lam, æble og feta
Mens du venter på sommerferien, så pift frikadellerne op ved at lave dem med lam. Tilsæt desuden æbler for at få safttighed og sødme.
4
Total:35 minutter
Ingredienser
- Ris
- 1 mellemstort finthakket løg
- 1 stort fed hvidløg, fintrevet
- 400 g hakket lammekød
- 1 revet æble
- 100 g fetaost, smuldret
- 1 bundt bredbladet persille, finthakket + lidt ekstra til drys
- ca. 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- Salat:
- 1 rødløg
- 3 mellemstore tomater
Sådan laver du lammedeller
- Planlægningen af sommerferien nærmer sig, og mens du overvejer, om turen i år skal gå til en eksotiske destination, kan du invitere feriestemningen ind i køkkenet med dagens opskrift på "lammedeller" med æble og feta.
- Kog risene efter anvisninger på posen. Bland løg, hvidløg, lammekød, æble, feta, hakket persille og salt og peber sammen med hænderne indtil farsen er godt blandet sammen.
- Form farsen til aflange pølser, som steges i olie til de er gyldne og gennemstegte på alle sider. Alternativt kan de steges på et stykke bagepapir i ovnen ca. 18-20 min ved 200 grader.
- Hak rødløg og tomater, og drys med persille.
- Servér med ekstra ris eller fladbrød.