Lammefilet med kartoffelsalat i fløde

Lammefilet med kartoffelsalat i fløde

4 personer

Ingredienser

  • 600 g lammefilet eller hjortefilet
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. finthakket frisk rosmarin
  • 50 g hasselnøddeflager
  • salt og peber
  • 40 g smør
  • Kartoffelsalat:
  • 650 g små pillekartofler
  • 2 dl piskefløde
  • 1½ spsk. citronsaft
  • ½ tsk. fintrevet muskatnød
  • salt
  • 3 forårsløg
  • 75 g syltede små agurker
  • 50 g små spinatblade
  • 1 bundt dild
  • friske salatblade til anretning

  1. Gnid lammekødet med presset eller fintrevet hvidløg. Drys med rosmarin, og vend kødet i nøddeflager.
  2. Krydr med salt og peber. Brun kødet på panden i smør over jævn varme. Stil kødet midt i en forvarmet ovn ca. 10 min. ved 180 gr.
  3. Kog kartoflerne møre i saltet vand. Hæld koldt vand over, og pil skrællen af.
  4. Pisk fløden let cremet, og tilsæt citronsaft, muskatnød og salt. Hak forårsløgene fint, og skær agurkerne i små tern.
  5. Halver kartoflerne, og kom løg, agurk og kartofler i flødedressingen. Tilsæt afdryppede spinatblade og hakket dild.
  6. Skær kødet i tykke skiver,og server dem med den cremede kartoffelsalat anrettet på friske salatblade.