Lammefrikadeller med harissa og sprød salat
3
Total:25 minutter
Ingredienser
- 250 g hakket lammekød
- 200 g hakket oksekød
- 1½ tsk salt
- ½ tsk stødt spidskommen
- ½ tsk stødt koriander
- 1 tsk harissa-pasta
- 3 spsk hvedemel
- 1 æg
- 1 dl letmælk
- 1 fed presset hvidløg
- ½ løg, finthakket
- 200 g rødbeder
- 2 gulerødder
- ½ citron, saften heraf
- 1 spsk æbleeddike
- 1 spsk olivenolie
- 1 dl mandler, ristede og grofthakket
- ½ dl kruspersille, grofthakket
- salt og peber.
- Tilbehør: kogte kartofler eller bulgur
Sådan gør du
- Rør hakket lamme- og oksekød med salt, spidskommen, koriander og harrisa-pasta. Tilsæt mel og æg og rør det godt igennem. Tilsæt mælken lidt af gangen. Kom herefter hvidløg og løg i farsen og sæt frikadellefarsen i køleskabet, indtil du skal stege frikadellerne.
- Skræl og skær rødbeder og gulerødder i strimler, f.eks. på en mandolin (ellers rives de på en grove side af rivejernet). Vend rødbeder, gulerødder, citronsaft, æbleeddike, olivenolie, mandler og persille sammen i en skål og krydr med salt og peber.
- Form farsen til ca. 12 frikadeller og steg dem i olivenolie ved jævn varme ca. 6-7 min. på hver side, indtil de er gennemstegte.
- Server de stegte lammefrikadeller med salat og spis kogte kartofler eller bulgur til.