Opskrift på lammefrikadeller med harissa og sprød salat

Lammefrikadeller med harissa og sprød salat

3

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 250 g hakket lammekød
  • 200 g hakket oksekød
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk stødt koriander
  • 1 tsk harissa-pasta
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 dl letmælk
  • 1 fed presset hvidløg
  • ½ løg, finthakket
  • 200 g rødbeder
  • 2 gulerødder
  • ½ citron, saften heraf
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl mandler, ristede og grofthakket
  • ½ dl kruspersille, grofthakket
  • salt og peber.
  • Tilbehør: kogte kartofler eller bulgur

Sådan gør du

  1. Rør hakket lamme- og oksekød med salt, spidskommen, koriander og harrisa-pasta. Tilsæt mel og æg og rør det godt igennem. Tilsæt mælken lidt af gangen. Kom herefter hvidløg og løg i farsen og sæt frikadellefarsen i køleskabet, indtil du skal stege frikadellerne.
  2. Skræl og skær rødbeder og gulerødder i strimler, f.eks. på en mandolin (ellers rives de på en grove side af rivejernet). Vend rødbeder, gulerødder, citronsaft, æbleeddike, olivenolie, mandler og persille sammen i en skål og krydr med salt og peber.
  3. Form farsen til ca. 12 frikadeller og steg dem i olivenolie ved jævn varme ca. 6-7 min. på hver side, indtil de er gennemstegte.
  4. Server de stegte lammefrikadeller med salat og spis kogte kartofler eller bulgur til.