Lammefrikadeller med tzatziki
Lækre græske lammefrikadeller med hjemmelavet tzatziki - mums!
Ingredienser
- Lammefrikadeller:
- 500 g lammekød (hakket)
- 1 løg (finthakket eller revet)
- 1 fed hvidløg (finthakket eller revet)
- ½ tsk stødt allehånde
- 1 knsp stødt kanel
- 3 spsk rasp (eller mel)
- 1 æg
- ca. 2 dl mælk
- salt og peber
- Tzatziki:
- 1 agurk
- ½ l yoghurt naturel
- 1 fed hvidløg (knust)
- 2 spsk frisk mynte (finthakket)
- Tilbehør: f.eks. ovnstegte kartofler
- Hæld yoghurten i et kaffefilterog lad den dryppe af ½ time eller mere. Rør kødet sejt med 1 tsk salt og tilsæt løg, hvidløg, krydderier, rasp, æg og mælk.
- Form farsen til frikadeller og steg dem på en pande med smør og/eller olie i 5-6 min. på hver side.
- Vask agurken, riv den groft og tryk væden af den. Skrab yoghurtenover i en skål og rør den sammen med hvidløg agurk, mynte, salt og peber
- Servér frikadellerne med tzatziki og f.eks. ovnstegte kartofler.