Lammefrikadeller med tzatziki

Lammefrikadeller med tzatziki

Lækre græske lammefrikadeller med hjemmelavet tzatziki - mums!

Ingredienser

  • Lammefrikadeller:
  • 500 g lammekød (hakket)
  • 1 løg (finthakket eller revet)
  • 1 fed hvidløg (finthakket eller revet)
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 1 knsp stødt kanel
  • 3 spsk rasp (eller mel)
  • 1 æg
  • ca. 2 dl mælk
  • salt og peber
  • Tzatziki:
  • 1 agurk
  • ½ l yoghurt naturel
  • 1 fed hvidløg (knust)
  • 2 spsk frisk mynte (finthakket)
  • Tilbehør: f.eks. ovnstegte kartofler

  1. Hæld yoghurten i et kaffefilterog lad den dryppe af ½ time eller mere. Rør kødet sejt med 1 tsk salt og tilsæt løg, hvidløg, krydderier, rasp, æg og mælk.
  2. Form farsen til frikadeller og steg dem på en pande med smør og/eller olie i 5-6 min. på hver side.
  3. Vask agurken, riv den groft og tryk væden af den. Skrab yoghurtenover i en skål og rør den sammen med hvidløg agurk, mynte, salt og peber
  4. Servér frikadellerne med tzatziki og f.eks. ovnstegte kartofler.